Advarer mot politisk vakuum i Tunisia

Forsvarssjefen vil forsvare «revolusjonen», men advarer mot et politisk vakuum som kan bringe diktaturet tilbake.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

 - Vår revolusjon, deres revolusjon, de unges revolusjon risikerer å gå tapt. Det er krefter som ønsker et tomrom, et maktvakuum. Tomrommet bringer terror, som bringer diktatur, mener forsvarssjef Rachid Ammar.

I en tale mandag ba han demonstranter som protesterte foran regjeringsbygningene, om å la regjeringen få anledning til å jobbe, og han insisterte på at de som har makten nå, er annerledes enn medlemmene av den forrige regjeringen.

Ammar er svært populær i Tunisia ettersom opposisjonen har sagt at han ble sparket av den nå avgåtte presidenten Zine El Abidine Ben Ali fordi han nektet å skyte mot demonstranter de siste dagene før Ben Ali ble tvunget til å flykte fra landet.

Sikkerhetsstyrker brukte igjen tåregass mot sinte demonstranter i hovedstaden Tunis mandag. Demonstrantene krever at hele den midlertidige regjeringen går av.

Mange av demonstrantene kommer fra fattigere områder av landet, der opprøret begynte og der sammenstøtene mellom demonstranter og politi var spesielt voldsomme.

(NTB)