Coronapandemien:

Advarer mot rasismebølge

Coronapandemien har ført med seg en bølge av rasisme og fremmedfiendtlighet. Det er ikke et uvanlig fenomen under et sykdomsutbrudd.

FREMMEDFRYKT: Over hele verden er det meldt om voldelige episoder som er utløst av rasisme og fremmedfrykt etter coronapandemien. Fenomenet er slett ikke uvanlig. Her fra en demonstrasjon i Boston i mars. Demonstrantene protesterte mot den økende misinformasjonen og hatet rettet mot mennesker med asiatisk bakgrunn som følge av coronavirus-utbruddet. Foto: AP
FREMMEDFRYKT: Over hele verden er det meldt om voldelige episoder som er utløst av rasisme og fremmedfrykt etter coronapandemien. Fenomenet er slett ikke uvanlig. Her fra en demonstrasjon i Boston i mars. Demonstrantene protesterte mot den økende misinformasjonen og hatet rettet mot mennesker med asiatisk bakgrunn som følge av coronavirus-utbruddet. Foto: AP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

«Vi har blitt informert om at svarte mennesker fra nå av ikke har lov til å komme inn i restauranten».

Slik lød skiltet på døra til en McDonald's-restaurant i den kinesiske byen Guangzhou i midten av april.

Samtidig skal mange svarte ha blitt beordret til å forlate hoteller og leiligheter i byen som er blant Kinas største når det kommer til handel med afrikanske land. Det var etter at det oppsto rykter på nettet om at smitten spredde seg blant de afrikanske utlendingene, meldte BBC den gang.

Coronaviruset har ikke bare ført til over 890 000 dødsfall på verdensbasis og økonomiske konsekvenser vi foreløpig knapt aner omfanget av. Den har også ført med seg fremmedfrykt og stigmatisering av etniske grupper og religiøse minoriteter.

I Fredrikstad og Sarpsborg kunne den ferske smitteutbruddet kobles til et ulovlig arrangement i det ikke-godkjente forsamlingslokalet til det sjiamuslimske trossamfunnet Al-Ghadir Islamsk Senter.

I dagene etter, er Dagbladet kjent med at det har spredd seg en sterk frustrasjon i byens befolkning, som rettes mot muslimer. Byens ordfører så seg derfor nødt til å gå ut for å mane til ro og ba folk om å ikke spre hat eller legge skylda på enkeltmiljøer.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer