Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Advarer mot raskere oppvarming

NEW YORK (Dagbladet): Den globale oppvarmingen går mye raskere enn det man regnet med for seks år siden. En ny FN-rapport mener farten har doblet seg og at gjennomsnittstemperaturen vil stige med 5,6 grader innen 2100.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

IPCC ble opprettet av FNs miljøvernprogram og Meteorologenes Verdensorganisasjon for å komme fram til konsensus om klimaendringene.

Katastrofer

- Temperaturøkningen vil resultere i markante endringer i naturen. Antallet oversvømmelser, ras og stormer vil øke. Flere vil dø av heteslag og landbruket vil lide under tørke. Viktige planter og dyrearter vil dø ut, skriver forskerne.

Rapporten legger vekt på at et lands økonomi, teknologi, utdanningsnivå og infrastruktur vil være avgjørende for hvordan man klarer å takle klimaendringene. Det sier seg selv at den fattige delen av verden vil bli de største taperne.

Forskerne legger vekt på at begrensing av utslipp av CO{-2}-gasser er en viktig del av kampen mot den hurtige klimaendringen.

FLOM, VIND OG TURBULENT VÆR: Med en rask økning av temeraturen på jorda forventes det flere naturkatastrofer. Dette bildet er fra flommen i Kambodsja i fjor.Foto: AP Photo/Ou Neakiry
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media