Advarer mot salg av nakenbilder

Unge tenåringsjenter legger ut prislister på salg av «nudes» via Snapchat.

ADVARER: Unge tenåringsjenter legger ut prislister på salg av «nudes» via Snapchat. Politiet advarer unge om at slike bilder lett kan spres på nettet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Politiet i Sørvest har den siste tida blitt oppmerksomme på jenter i tenåra som legger ut prisliste for salg av bilder og videoer av seksuell karakter på Snapchat.

Nå advarer de mot trenden og ber foreldre engasjere seg i barn og unges mobilvaner.

- Urovekkende

I innlegget skriver politiet at de unge jentene gjerne ser dette som en måte å skaffe seg noen «lettjente» penger på og at mange foreldre ikke vet om at dette foregår.

Politiet advarer unge om at slike bilder lett kan spres på nettet.

- Politiets budskap til ungdommer som deler slikt materiale er at de mister kontrollen over bildene eller filmene, ved at dette kan spres på nettet.

Videre advarer politiet mot konsekvensene dette kan ha for jentene, og skriver at det ikke er uvanlig at de som er utsatt for slike overgrep via nettet, bærer med seg opplevelsen i mange år.

- Dette er urovekkende og vi ønsker å bidra til at dette stanser. Del gjerne innlegget, skriver de.

Det understrekes også at det reageres med strenge straffer for dem som mot betaling, eller på annet vis får barn og unge til å utføre seksuelle handlinger med seg selv og at slike saker prioriteres høyt av politiet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.