Advarer mot seks meter høye bølger

Meteorologene ber folk holde seg innendørs.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Uværet i Sør-Norge fører til flere stengte veier og innstilte fergeavganger. Meteorologene ber folk holde seg innendørs.

Meteorologene advarer mot både storm, høy vannstand, seks meter høye bølger, snøskredfare og vanskelige kjøreforhold - for å nevne noe.

Tirsdag ettermiddag blåste det liten storm flere steder på Vestlandet, og det er ventet full storm på kysten av Rogaland. Langs kysten kan det bli bølger på rundt seks meter, skriver Yr.no.

- Når det blåser såpass godt på kysten er det ingen store grunner til å gå ut, sier vakthavende meteorolog i Bergen, Martin Granerød.

Uværet har blant annet ført til at flere fylkesveier og broer er stengt, og fergeavganger innstilt. Også fergen mellom Oslo og Frederikshavn i Danmark er innstilt.

- Kaptein har gjort en vurdering på at det kommer til å være for mye vind. Det fører også til at avgangen fra Frederikshavn klokken 9.00 også er innstilt, sier Jesper Waltersson i Stena Line til VG.

Avisen skriver også at Color Line melder om mindre forsinkelser på grunn av værforholdene.

Uværet herjer Uværet vil herje langs kysten fra Østfold, via Sørlandet og Vestlandet til Stad - og vil variere mellom liten storm og full storm.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer