<strong>SKOGBRANN:</strong> Nå er det tørt i terrenget mange steder i Norge, slik det også var i Flekkefjord da denne skogbrannen startet der i 2011. 
Foto: Jørn Bærheim / Scanpix
SKOGBRANN: Nå er det tørt i terrenget mange steder i Norge, slik det også var i Flekkefjord da denne skogbrannen startet der i 2011. Foto: Jørn Bærheim / Scanpix Vis mer

Advarer mot skogbrannfare på Østlandet

Tørt i terrenget.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Der er tørt i terrenget på Østlandet, og brannvesenet ber folk være varsom når de tenner bål i utmarksområder.

- Vi oppfordrer til å utvise forsiktighet med bål og grilling i utmark da det stedvis er meget tørt, tvitrer brannvesenets alarmsentral for Østfold og Follo.

Lørdag ettermiddag tok det fyr i en åker i Skjærviken i Fredrikstad kommune etter at det hadde startet en brann i en skurtresker. Det var fare for spredning til bygningene rundt, men brannen kom raskt under kontroll, og ingen ble skadd i brannen.

- Det er tørt i hele distriktet, sier operasjonsleder Marit Lyby Herstad i Østfold politidistrikt.

Meteorologisk institutt beregner skogbrannfare rundt 100 steder i Norge. Lørdag betegnet de faren for stor i Rakkestad i Østfold, på Blindern og Bygdøy i Oslo, i Hamar, på Hønefoss, i Lærdalsøyri, i Sunndalsøra, Midtre Gauldal og Åfjord og Selbu i Sør-Trøndelag og i Meråker og Steinkjer i Nord-Trøndelag.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer