Kan forårsake slag og kreft:

Advarer mot slankemiddel solgt via Facebook: - Livsfarlig

Svenske Läkemedelsverket advarer mot «Natural Max Slimming».

ADVARER: På pakkene fremstilles pillene som som naturlige og ufarlige, men nå advares det mot bruk av slankemiddelet «Natural Max Slimming». Foto: Läkemedelsverket
ADVARER: På pakkene fremstilles pillene som som naturlige og ufarlige, men nå advares det mot bruk av slankemiddelet «Natural Max Slimming». Foto: Läkemedelsverket Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Läkemedelsverket i Sverige vil advare mot å bruke slankemiddelet «Natural Max Slimming». Produktet har blant annet blitt solgt over Facebook.

Läkemedelsverkets analyser viser at slankemiddelet inneholder sibutramin som kan øke blodtrykk og puls hos noen, men kan også innebære risiko for alvorlige hjerteproblemer og slag. Om man tar andre medisiner i tillegg kan det også være farlig.

Sibutramin var tidligere godkjent som slankemiddel, men ble trukket i 2010 på grunn av bivirkninger som høyt blodtrykk og økt risiko for hjerteinfarkt.

Innholdet i de ukontrollerte produktene kan variere fra pakke til pakke, skriver Läkemedelsverket i en pressemelding. Analysene viser også at «Natural Max Slimming» inneholder fenolftalein, et lakserende middel, som mistenkes å kunne forårsake kreft.

- Lurer kundene

- Dette understreker våre advarsler mot å kjøpe slankemidler på nett. Mange av produsentene lurer sine kunder ved å sette til ulovlige legemidler eller skadelige stoffer, sier Steinar Madsen, medisinsk fagdirektør ved Statens legemiddelverk.

Ifølge Madsen, står sibutramin på de norske myndighetenes dopingliste, og du kan risikere å bli anmeldt dersom du kjøper slankeprodukter med sibutramin på nettet fra utlandet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer