Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Advarer mot smuglersæd

Kan inneholde smitte.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Flere norske kvinner driver ulovlig import av sæd fra utlandet. Nå ber Sosial- og helsedirektoratet om at Tollvesenet skjerper rutinene, melder TV 2 Nettavisen.

Flere utenlandske selskap på internett formidler human sæd til kvinner som ønsker å bli gravide. Selskapet «Man not included.com» er det selskapet som er mest brukt av norske kvinner.

- Kvinner som vurderer å bestille sæd over internett bør være klar over at det er forbudt for privatpersoner å importere sæd. I Norge har man strenge prosedyrer for testing av donorsæd. Man har ingen garanti for at de aktørene som formidler sæd via internett har like gode prosedyrer, sier seniorrådgiver i Sosial- og helsedirektoratet, Anne Forus, til TV 2 Nettavisen.

Onsdag sendte direktoratet et brev til Toll- og avgiftsdepartementet hvor de ber om at all import av human sæd, både til privatpersoner og andre aktører uten godkjenning, blir stoppet.

Anita Graff, underdirektør i Toll- og avgiftsdirektoratet, sier at Tollvesenet vil anmelde kvinner som blir tatt med ulovlig sæd.

ADVARER: Man har ingen garanti for at ulovlig importert sæd er testet for sykdommer.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!