Advarer mot smuglersæd

Kan inneholde smitte.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Flere norske kvinner driver ulovlig import av sæd fra utlandet. Nå ber Sosial- og helsedirektoratet om at Tollvesenet skjerper rutinene, melder TV 2 Nettavisen.

Flere utenlandske selskap på internett formidler human sæd til kvinner som ønsker å bli gravide. Selskapet «Man not included.com» er det selskapet som er mest brukt av norske kvinner.

- Kvinner som vurderer å bestille sæd over internett bør være klar over at det er forbudt for privatpersoner å importere sæd. I Norge har man strenge prosedyrer for testing av donorsæd. Man har ingen garanti for at de aktørene som formidler sæd via internett har like gode prosedyrer, sier seniorrådgiver i Sosial- og helsedirektoratet, Anne Forus, til TV 2 Nettavisen.

Onsdag sendte direktoratet et brev til Toll- og avgiftsdepartementet hvor de ber om at all import av human sæd, både til privatpersoner og andre aktører uten godkjenning, blir stoppet.

Anita Graff, underdirektør i Toll- og avgiftsdirektoratet, sier at Tollvesenet vil anmelde kvinner som blir tatt med ulovlig sæd.

ADVARER: Man har ingen garanti for at ulovlig importert sæd er testet for sykdommer.