VANSKELIGE KJØREFORHOLD: Det er vanskelige kjøreforhold flere steder i landet. Dette bildet er tatt på Rena tirsdag formiddag. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
VANSKELIGE KJØREFORHOLD: Det er vanskelige kjøreforhold flere steder i landet. Dette bildet er tatt på Rena tirsdag formiddag. Foto: Thomas Rasmus Skaug / DagbladetVis mer

Vær:

Advarer mot snø og vanskelige kjøreforhold - og verre blir det

- Mer snø skal det bli, sier meteorolog.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Mens flommen herjer på Sørlandet, har snøen begynt å lave ned enkelte steder i Sør-Norge. Dette fører til vanskelige kjøreforhold.

Og mer snø skal det bli.

- Det er allerede snø i fjellet i Sør-Norge. Utover kvelden og ettermiddagen vil det også komme snø i lavlandet, sier statsmeteorolog Rafael Escobar Løvdahl.

Stengte fjelloverganger

Han sier det er og blir vanskelige kjøreforhold flere steder i Hedmark, Buskerud og Oppland, og i fjellet.

- I fjellet er det vinterforhold og delvis kuling. Noen av fjellovergangene er stengt, sier Løvdahl.

Han fortsetter:

- Det blir mye snø og vind, men det holder seg innenfor normalen på vinterstid, sier meteorologen.

Enkelte steder i Hedmark, Buskerud og Oppland er det ventet opp til 30 centimeter snø, og mange vil våkne opp til hvite veier onsdag morgen.

- Det blir vinterlige og vanskelige kjøreforhold.

70 millimeter regn

I Oslo, Akerhus og Buskerud er det ventet mye regn, og Meteorologisk institutt har sendt ut OBS-varsel.

SNØ: Det er snø og vanskelige kjøreforhold flere steder i Sør-Norge. Her fra riksvei 52 ved Ulsåk. Foto: Staten Vegvesen
SNØ: Det er snø og vanskelige kjøreforhold flere steder i Sør-Norge. Her fra riksvei 52 ved Ulsåk. Foto: Staten Vegvesen Vis mer

I sørlige områder av Telemark er det ventet opptil 70 millimeter regn i løpet av tirsdagen, og opptil 50 millimeter i Agder-fylkene. Mesteparten av nedbøren vil falle om ettermiddagen.

Tirsdag formiddag kom NVE med nye flom- og skredvarsel for Aust-Agder, Telemark og Vestfold. Varslene er på oransje nivå, altså nest høyeste nivå.

- Foreløpig har ingen meldt om problemer. Jeg har akkurat vært i kontakt med innsatslederne i distriktene og bedt dem kjøre til steder som er spesielt utsatt, sier operasjonsleder Lars Hyberg i Agder politidistrikt til Dagbladet.