Tips til sjøs

Advarer mot sommertrend

Vannaktiviteter på havet med SUP-brett blir stadig mer populært blant nordmenn, men det kan fort gå galt.

KOMMER MED TIPS: Den populære sommeraktiviteten kan føre til vanskelige situasjoner. Nå kommer flere eksperter med tips til hvordan man burde te seg til sjøs. Illustrasjonsbilde. Foto: REUTERS/Karen Ducey
KOMMER MED TIPS: Den populære sommeraktiviteten kan føre til vanskelige situasjoner. Nå kommer flere eksperter med tips til hvordan man burde te seg til sjøs. Illustrasjonsbilde. Foto: REUTERS/Karen Ducey Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SUP (Stand Up Paddling), eller padlebrett, som det også kalles, blir stadig mer populært i Norge. Men det kan fort gå galt ute på havet, om man ikke gjør smarte valg og tar gode forholdsregler.

I Danmark har SUP blitt vel så populært, og det har endt med flere ulykker og redningsaksjoner den siste tiden, melder danske TV 2 Øst.

Den danske kystvakta forteller at de har merket at SUP-brett begynner å bli et større problem langs de danske strender. I fjor noterte den danske kystvakta 30 redningsaksjoner, vedrørende SUP-brett.

Nå advarer de den danske befolkningen, og ber dem ta forholdsregler før man reiser ut på havet med SUP-brett.

Redningsselskapet: - Dette er et must!

Redningsselskapet og Norges Padleforbund har lagt merke til den økende veksten i antall nordmenn som har skaffet seg kano, kajakk eller SUP-brett de siste åra.

De ønsker ikke å advare befolkningen, men gi gode råd om hvordan man burde te seg når man er til sjøs, enten det er i båt, eller på et SUP-brett.

- Når man er på sjøen, samme hva slags farkost man bruker, så er det veldig viktig å ta forholdsregler. Tenk på din egen- og andres sikkerhet. Redningsvest er selvfølgelig et «must», sier Redningsselskapets senior kommunikasjonsrådgiver Eigil Andersen til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer