Advarer mot Sp-ledet regjering

Partisekretær Kjersti Stenseng (Ap) advarer velgerne. En regjering der Arbeiderpartiet ikke er størst, vil ikke være en regjering dominert av venstresiden i norsk politikk.

ADVARER: Partisekretær Kjersti Stenseng understreker viktigheten av at Arbeiderpartiet blir største parti i en ny regjering. Døråpner er Kamzy Gunaratnam. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
ADVARER: Partisekretær Kjersti Stenseng understreker viktigheten av at Arbeiderpartiet blir største parti i en ny regjering. Døråpner er Kamzy Gunaratnam. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Det er alvorlig for Arbeiderpartiet å ikke bli største parti. En regjering ledet av noen andre er ikke en regjering som er dominert av venstresiden i norsk politikk, sier partisekretær Kjersti Stenseng i Arbeiderpartiet.

Dagbladet møter partisekretæren sammen med Oslo-topp Kamzy Gunaratnam og tidligere AUF-leder Mani Hussaini i Groruddalen der de lanserer Arbeiderpartiets minoritietsutvalgs rapport.

Himmelen er kald og klar over Ammerud, men det er ikke skyfritt over Arbeiderpartiets utsikter i høstens valg.

Senterpartiet har nå vært største parti i flere målinger på rad og det hele toppet seg med 17,5 prosent i Klassekampen og Nationens januarmåling. Senterpartiet? 22,6 - 2,1 prosentpoeng foran.

Ett alternativ, ett mål

Så langt har Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum nektet å svare på om han er statsministerkandidat, men tradisjonelt er det største parti som har den gjeveste posisjonen i Norge.

- Hvis Sp er fem prosentpoeng større enn Ap, så er det fort Vedum som er statsminister og en Senterparti-ledet regjering?

- For Arbeiderpartiet er det ett alternativ og ett mål nå: Det er å bli det største partiet. Vi ønsker å gå i regjering med Senterpartiet og SV, sier Stenseng og fortsetter:

- Det er høyresiden som er vår motstander. Det er dem vi kommer til å bruke krefter på i denne valgkampen. Nesten alle målingene har vist over 90 mandater til Sp, SV og Ap. Folk ønsker en ny regjering og slutt på høyrepolitikken. Det er først og fremst vårt ansvar nå å levere på det.

- Men du tenker at en Sp-ledet regjering ikke er en regjering for venstresiden i norsk politikk?

- Senterpartiet har tyngdepunktet sitt i sentrum, sier Stenseng.

SV-vraking i Trøndelag

Dagbladet har lagt fram Stensengs uttalelser for Senterparti-leder Trygve Slagsvold Vedum, men han ønsker ikke å kommentere det.

Stensengs advarsel til velgerne om at et regjeringsskifte ikke ender med at venstresiden i norsk politikk vil dominere regjeringen, kommer kort tid etter at Tore O. Sandvik ønsket å vrake SV.

Til Klassekampen ba den mektige fylkesordføreren i Trøndelag partitoppene på Youngstorget om å spikre et regjeringsalternativ med Senterpartiet - uten SV.

- Jeg har ikke noe problem med SV, men det er Ap og Sp som er mitt primære ønske, sa Sandvik til avisa.

- Uttrykk for frustrasjon

Vedum har de siste fire årene sagt på inn- og utpust at han ønsker en Senterparti/Ap-basert regjering, mens Ap-leder Jonas Gahr Støres mål er å få med hele det rødgrønne laget.

Samtidig gjør Arbeiderpartiet seg klare til å få tilbake velgerne Senterpartiet har stukket av med de siste årene.

- Senterpartiet gir uttrykk for en frustrasjon, ikke løsningen. Jeg gleder meg til å møte dem til debatt i Groruddalen. Bare det å gi uttrykk for frustrasjon, betyr ikke at man sitter med løsninger, sier Kamzy Gunaratnam, som vil møte sin gamle partifelle Jan Bøhler i valgkampen.

I høst meldte Ap-veteranen overgang til Senterpartiet, som ligger an til å komme inn på Stortinget fra Oslo før første gang siden 90-tallet.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer