Advarer mot speilblanke veier i morgentrafikken

Vegtrafikksentralen advarer mot glatte veier etter tirsdagens trafikkaos.

E6: Trafikkulykke på E6 mellom Ås og Son. Underkjølt regn i store deler av landet førte til trafikkuhell med mange involverte biler tirsdag. Foto: Tor Aage Hansen / NTB scanpix
E6: Trafikkulykke på E6 mellom Ås og Son. Underkjølt regn i store deler av landet førte til trafikkuhell med mange involverte biler tirsdag. Foto: Tor Aage Hansen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Underkjølt regn førte til trafikkaos over store deler av landet tirsdag. Onsdag morgen advarer vegtrafikksentralen om vanskelige kjøreforhold på Østlandsområdet også i dag.

- Det er stort sett bart og vått, men en god del tåke. Folk er nødt til å kjøre etter forholdene, sier trafikkoperatør Annie Serup ved Vegtrafikksentralen til Dagbladet.

De fleste hovedveiene skal være saltet, men det er god grunn til å være forsiktig om man ferdes utenfor hovedinnfartsårene.

- Det kan være veldig glatt på de mindre trafikkerte veiene, sier Serup.

Klarte ikke hjelpe alle

Torsdag kveld fikk politiets operasjonsledere på store deler av Østlandet mer enn nok å gjøre med å besvare meldinger om trafikkulykker.

- Vi har rett og slett ikke hatt mulighet til å rykke ut til alle som har ringt oss, sa operasjonsleder Mette Beyer i Vestfold politidistrikt til Dagbladet seint tirsdag kveld.

Bare på E6 mellom Ås og Moss var det tirsdag minst 16 trafikkulykker, ifølge NTB.

Det kom meldinger om trafikkulykker, stengte veier og biler som har kjørt ut eller havnet på taket, så å si uten stopp, tirsdag kveld. I morgentimene onsdag fortsetter lista å vokse: Blant annet ble en mann funnet bevisstløs på en gangvei etter en utforkjøring på Skjetten i Akershus.

Politiet i Oslo rykket ut til en trafikkulykke på Grønmo, mens politiet i Nordre Buskerud kan melde at et vogntog sperrer et felt etter en utforkjøring ved Garntangen.

- Fortsatt glatt

I Sande i Buskerud kjørte hjemmehjelpen av veien etter et hjemmebesøk i Hanekleiva. Bilen begynte å skli og var nær ved å havne utfor en skråning. Bergingsmannskaper hjalp de to personene som satt i bilen i sikkerhet, skriver Drammens Tidende.

Også i Krokstadelva vest for Drammen skapte polert veibane problemer. En drosje med en eldre kvinne som hadde vært på legevakten etter et fall, kjørte rett av veien, ifølge NTB.

- Det er fortsatt glatt på sideveier der det er isete og bratt, mens på hovedveiene har vi inntrykk av at det nå går greit. Folk må fortsatt ta det med ro, sier operasjonsleder Olav Myrvold i Sør-Øst politidistrikt.

På fylkesvei 281 i Storsandbakkene ble en trailer stående og spinne.

I Sogn og Fjordane ble flere vogntog stående og sperre riksvei 5 mellom Sogndal og Fjærland. Også her var det svært glatt på stedet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer