Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Advarer mot speilglatte veier

Oppfordrer folk til å la bilen stå.

HOLKE: Veiene rundt om i Sør-Norge er glatte, og skaper vanskelige forhold for bilister.
HOLKE: Veiene rundt om i Sør-Norge er glatte, og skaper vanskelige forhold for bilister. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- På Sørlandet er det veldig glatt. Det har regnet i løpet av natten, som har frosset, så det er islag på veiene, forteller trafikkoperatør Neel Irgens ved Statens vegvesen.

- Vi har hatt full beredskap ute i lang tid som har saltet og strødd. Det begynner å hjelpe, men det kan fortsatt finnes steder hvor det er glatt.

- Vi har hittil vært spart for ulykker. Men hvis folk skal ut og kjøre så ber vi dem ta hensyn og avpasse farten til forholdene og å holde avstand til bilen foran.

For Falck Redning har det vært en travel natt. Siden midnatt har de mottatt rundt 400 telefoner.

- 80-90 prosent av disse har vært fra folk som trenger assistanse. Det er mye utforkjøringer og fastkjøringer, spesielt i Telemark, vestfold og Østfold, sier vaktleder Truls Svanevik i Falck Redning.

Politiet advarer mot speilglatte veier over hele Sør-Norge, og i Telemark, Agderfylkene og Rogaland oppfordres folk til å la bilen stå. Folk som ikke er helt nødt til å kjøre nå anbefales om å vente noen timer utover formiddagen.

Fredag kveld ble en 22 år gammel kvinne alvorlig skadd i en bilulykke i Nes kommune i Akershus der en bil ble påkjørt bakfra. Ulykken skjedde i forbindelse med at den ene bilen skulle svinge av fra veien.

I morgentimene lørdag har det vært to førerelaterte ulykker i Oslo. I begge tilfeller kom de involverte fra det uten store skader, men de materielle skadene var store.

Kuldegrader og regn har gjort kjøreforholdene i Grenland-distriktet svært vanskelige, og Skien sentrum ble natt til lørdag stengt for biltrafikk.

Forsikringsselskapet If gikk til det uvanlige skritt å sende ut en advarsel til sine kunder i området.

- Det er i natt ventet over 5 centimeter snø. Det kan bli vanskelige kjøreforhold. Må du ut og kjøre anbefaler vi deg å sjekke om bilen er godt nok skodd, og å beregne god tid. Kjør forsiktig, lyder advarselen til If-kundene ifølge NTB.

I Agderfylkene var det også svært vanskelige kjøreforhold natt til lørdag, og politiet oppfordret folk til å parkere bilen.

- Jeg vil oppfordre folk til å parkere bilen og holde seg hjemme, sier operasjonsleder Per Lauvnes i Agder politidistrikt til fvn.no.

- Det kommer regn på isete kjørebane som fryser og gjør veiene såpeglatte, sier operatør Nils Jakob Aae i Statens vegvesen.

Også på Østlandet kan det bli svært vanskelige kjøreforhold natt til lørdag som følge av underkjølt regn.

Politiet i Søndre Buskerud hadde også en klar oppfordring til bilister fredag kveld:

- Det kan i løpet av natten komme nedbør i form av regn. På grunn av underkjøling vil dette fryse til is. Mesta har beredskap for å håndtere dette. Bilister henstilles til å kjøre forsiktig, lød oppfordringen.

I Rogaland oppfordret Statens vegvesen folk til å holde seg borte fra veiene.

- De som ikke må ut og kjøre bil, bør la være. De som må ut, må kjøre ytterst, ytterst forsiktig, sier vaktoperatør Tore Tysse i Vegvesenets vei- og trafikkmeldingstjeneste til Aftenbladet.no.

- Det er ekstremforhold i Rogaland i kveld. Det er veldig kaldt i veibanen, men plussgrader og regn i lufta. Regnet fryser derfor når det treffer veibanen, forklarer Tysse.

Husk at du alltid kan sjekke været på Dagbladet.no

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!