Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Meteorologisk institutt:

Advarer mot styrtregn

Meteorologisk institutt advarer mot uvær flere steder i landet.

STYRTREGN: Meteorologisk institutt melder om styrtregn flere steder i landet fra tirsdag ettermiddag. Foto: Vidar Ruud / NTB Scanpix
STYRTREGN: Meteorologisk institutt melder om styrtregn flere steder i landet fra tirsdag ettermiddag. Foto: Vidar Ruud / NTB Scanpix Vis mer

Tirsdag sender Meteorologisk institutt ut farevarsel for uvær flere steder i landet.

Farevarselet gjelder styrtregn, som innebærer at det ventes minst 20 millimeter nedbør i løpet av en time, og gjelder Telemark, Buskerud, Vestfold, Østfold, Akershus og Oslo.

Også Finnmark rammes av kraftige regnbyger tirsdag ettermiddag.

– Med de kraftigste regnbygene på Østlandet vil det også være fare for lyn og torden, sier Magni Svanevik ved Meteorologisk institutt til Dagbladet, og advarer folk om å oppholde seg i høyder.

Flomfare

Som følge av den ventede nedbøren, er det sendt ut gult farevarsel for flom i Ottadalen og Stryn kommune, og på oransje nivå, som er det høyeste, ved Mjøsa og Vorma.

– I tettbygde strøk er det stor fare for overvann. Det kan resultere i oversvømmelser, jord- og flomskred. Rensing av dreneringsveier og stikkrenner anbefales derfor for å sikre at vannet kan renne unna, sier meteorologen.

I farevarselet advarer Meteorologisk institutt også om vannplaning, og oppfordrer folk til å kjøre forsiktig.

Stiv kuling

Tirsdag ettermiddag og kveld ventes det i tillegg stiv kuling i kyststrøkene på Vestlandet og i Nord-Norge.

– Det er lenge siden vi har hatt såpass mye vind, så det kan være lurt å sikre utemøblene, sier Svanevik til Dagbladet.

Meteorologene advarer om at det er store lokale variasjoner i intensitet og mengde, og at været kan endres raskt. Folk bes derfor om å holde seg oppdatert på utviklingen på Yr.no.

De utsendte farevarslene gjelder for tirsdag ettermiddag og kveld, men Svanevik poengterer at været vil forbli ustabilt framover.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!