Været

Advarer mot styrtregn

Til tross for solrike dager på Sør- og Østlandet denne uka, blir det et værskifte på onsdag.

VARSLER: Meteorologene har sendt ut farevarsel om styrtregn for tirsdag. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Etter noen solrike dager på Sør- og Østlandet den siste tiden, kommer regnet til å falle på onsdag. Nå sender meteorologene ut et gult farevarsel om styrtregn.

Fra natt til onsdag til onsdag morgen ventes kraftige regnbyger i Østfold, Oslo, Akershus, Buskerud og Vestfold, opplyser de. Det er store lokale variasjoner i intensitet og mengde, og været kan endres raskt.

- Fare for overvann i tettbygde områder, lokale oversvømmelser, bekke- og elveløpsendringer, jord- og flomskred der regnbygene treffer. Fare for stengte veier og/eller overvann ved bekke- og elveløp. Lokalt vanskelige kjøreforhold grunnet overvann og fare for vannplaning, melder de.

MASSIV: Kirsti Margrethe Johansen Alvik og Are Jørgensen var på vei hjem fra fisketur ved Helligvær i Bodø kommune da de fikk øye på det spektakulære synet. Video: Privat Vis mer

Fint vær i vente

Vakthavende meteorolog Julie Solsvik Vågane, som er stasjonert i Tromsø, kan fortelle om kjøligere vær enn på Østlandet.

- Hvordan blir været nasjonalt framover?

- Det er mye fint vær i vente, stort sett for Sør-Norge. Det kommer en del kraftige byger inn mot Østlandet, og det ser ut til at vi sender ut et farevarsel om det. Utover det er det ikke noen farevarsler ute nå, og det ser ut til at det kan bli mye bra temperaturer og sol for både Østlandet, Sørlandet og Vestlandet - og så blir det nok litt mer regn og etter hvert lavere temperaturer fra Trøndelag og nordover inn mot helga, sier hun.

Lyn og torden

På Twitter opplyser meteorologene at det kan komme lyn og torden onsdag.

Seinere i uka vil sommertemperaturen imidlertid innta Sør- og Østlandet igjen. Temperaturen kommer til å ligge på mellom 25 og 30 grader.

- Hvor sikre er varslene om 30 grader?

- Akkurat nå ser det litt mer stabilt ut enn det har vært tidligere. Det ser ut til at etter dette bygeværet som kommer inn i kveld, så får vi et mer stabilt fint vær. Det skyldes litt at det kommer mer jevn vestavind inn mot Norge. Det gir for øvrig en del nedbør for Vestlandet og langs hele kysten nordover, men Østlandet ligger mer på le på siden av fjellene, så der blir det mer sol og bra temperaturer.

Regnbyger i nord

I Nord-Norge blir det en del regnbyger de neste dagene.

- Foreløpig ser onsdagen ut til å bli et lite lyspunkt, og da er heller ikke temperaturene så verst! Så sørg for å ta en kaffepause i sola så snart den viser seg, melder meteorologene på Twitter.

Bilde av norgesferiekartet

Norgesferie

Se lesernes favorittreisemål

Legg til dine steder Se kart

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer