ADVARER MOT SULTKATASTROFE: Hjelpeorganisasjonene Oxfam og Redd Barna ber om 130 millioner kroner for å kunne komme ti millioner mennesker til unnsetning i Vest-Afrika. Situasjonen er verst i Niger. Dette barnet blir tatt vare på i Tanout sør i Niger. Foto: AFP PHOTO / SIA KAMBOU / SCANPIX
ADVARER MOT SULTKATASTROFE: Hjelpeorganisasjonene Oxfam og Redd Barna ber om 130 millioner kroner for å kunne komme ti millioner mennesker til unnsetning i Vest-Afrika. Situasjonen er verst i Niger. Dette barnet blir tatt vare på i Tanout sør i Niger. Foto: AFP PHOTO / SIA KAMBOU / SCANPIXVis mer

Advarer mot sultkatastrofe i Vest-Afrika

Som følge av tørke i flere vestafrikanske land ber Oxfam og Redd Barna om 130 millioner kroner for å komme over ti millioner mennesker til unnsetning.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| De to hjelpe-organisasjonene ber givere om drøyt 130 millioner kroner for å kunne komme over ti millioner mennesker til unnsetning i Vest-Afrika.

Matvaresituasjonen er prekær som følge av tørke i flere land i regionen, og situasjonen er verst i Niger der over sju millioner mennesker - halvparten av befolkningen - nå trues av sult.

Også i Tsjad, Mali, Mauritania, deler av Burkina Faso og det nordlige Nigeria er mange truet etter at langvarig tørke har gått hardt ut over avlingene.

- Opptil 380.000 barn under fem år trues nå av sultedøden bare i Niger, advarer Redd Barna.

Oxfam forteller hvordan innbyggerne i deler av Niger spiser blader og mais som var ment til dyrefôr, mens kvinner i Tsjad graver opp maurtuer for å finne korn som mauren har gjemt unna.

- Vi er vitne til en katastrofe under oppseiling, men den kan ennå forhindres dersom vi handler raskt, sier Mamadou Biteye som leder Oxfams arbeid i Vest-Afrika.

- Neste innhøsting er flere måneder unna og folk er alt desperate. Folk spiser løv og drikker skittent vann, sier Biteye.

Oxfam er skuffet over den manglende responsen fra verdenssamfunnet og kaller bidragene fra rike land for sørgelig utilstrekkelige.

(NTB)