Advarer mot Syden-risiko

Fredag kan regjeringen åpne for Syden-reiser. Statsminister Erna Solberg, assisterende helsedirektør Espen Nakstad og professor Steinar Westin forteller om farene det medfører.

SYDEN?: På en pressekonferanse 12. juni fortalte statsminister Erna Solberg hvilke land nordmenn kan reise til i sommer. Video: Andresen / Johansen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Fredag skal regjeringen kunngjøre hvorvidt nordmenn kan reise til Syden fra 15. juli. Professor i sosialmedisin, Steinar Westin, advarer om at det i så fall vil medføre økt smitterisiko.

For omkring en måned siden endret regjeringen reiseråd og fjernet innreisekarantene for reisende fra Finland, Island, Danmark og Gotland i Sverige. Den gang ble Erna Solberg spurt om hvilke andre land i Europa det vil være aktuelt å åpne for reiser til fra 15. juli.

- Vi har sagt at det vil være nærliggende land, og det er fort gjort å se hvilke land som er nærliggende rent geografisk: Baltikum, Tyskland og andre. Vurderingene vil være basert på de kriteriene som vi har laget for Norden, sa Solberg til Dagbladet.

Hellas-vurderinger

Diskusjonene om hvilke reisemål man ville åpne for i Norden varte fram til samme dag som det ble kunngjort. Vurderingene som foregår nå vil basere seg på smittetrykkriteriene som brukes for regioner i Norden, samt at regjeringen vil sørge for å begrense antallet turister som kan komme til Norge.

- Dersom det kommer veldig mange til Norge, så vil sannsynligheten øke for at det kommer personer med smitte, sa Solberg.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer