Advarer mot sykepleierutdanningen

Studentene på sykepleierstudiet ved Høgskolen i Oslo raser over elendig faglig nivå på studiet og advarer andre mot å begynne ved skolen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bakgrunnen for opprøret er manglende fastlagt undervisning, dårlig informasjon om endringer av forelesninger og mange avlyste forelesninger, skriver Aftenposten. Ifølge studentene er resultatet frustrerte studenter, dårlig fremmøte på de forelesningene som tross alt holdes, høy strykprosent og dårlige karakterer.

- Når vi går ut herfra, skal vi ha ansvar for liv og helse. Men hvordan kan vi ta det ansvaret når vi ikke har lært det vi skal, spør studenttillitsvalgt Kjell Ronny Aasheim.

Studentene har tatt opp problemene med ledelsen ved studiet mange ganger, uten å føle at de blir hørt. Ledelsen sier imidlertid til Aftenposten at det nå vil bli tatt en full gjennomgang av rutinene.

Forbundsleder Bente Slaatten i Sykepleierforbundet kjenner ikke til den konkrete saken, men synes forholdene høres meget alvorlig ut. Hun sier forbundet for øvrig lenge har hatt flere skoler under oppsikt.

- Særlig har praksisdelen vært for dårlig mange steder. Med lav bemanning på sykehusene og kraftig økning i antall studenter blir det altfor få praksisplasser med god kvalitet. Vi har eksempler på at studenter i praksis ikke har vært innom medisinsk og kirurgisk avdeling. Det holder ikke, sier Slaatten.

NTB