Advarer mot tablett­kopier: - Grusom måte å dø på

Politiet i Trondheim advarer nok en gang mot Xanax-kopier.

BILLIG OG FARLIG: Potensielt livsfarlige kopier av Xanax-tabletten finnes på gata i Trondheim. Den er både billig, og ekstremt farlig, advares det. Her fra da Sveitsisk politi gjorde beslag av Xanax-kopier i 2013 - originaltablettene er firkantede. Foto: NTB Scanpix
BILLIG OG FARLIG: Potensielt livsfarlige kopier av Xanax-tabletten finnes på gata i Trondheim. Den er både billig, og ekstremt farlig, advares det. Her fra da Sveitsisk politi gjorde beslag av Xanax-kopier i 2013 - originaltablettene er firkantede. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Potensielt livsfarlige tabletter selges på gata i Trondheim. Overdoseteamet i kommunen frykter at rusmiddelet sprer seg.

Tablettene utgir seg for å være Xanax, et angstdempende preparat med virkestoffet alprazolam. Men tester ved St. Olavs hospital viser at preparatet inneholder opiatet fentanyl – et virkestoff som har ført til flere overdosedødsfall, skriver NRK.

- For høyt inntak av fentanyl fører til at folk slutter å puste. Det er svært potent og hurtigvirkende. Kroppen kan være bevisst noen minutter etter pustestans.

- Dette er virkelig en grusom måte å dø på, sier sykepleier Vibeke Kleveland i helse- og overdoseteamet i Trondheim.

Det mørke nettet

Teamet regner med tablettene er laget i Øst-Europa og har funnet veien til Norge via det mørke nettet. De fikk først kjennskap til tablettene tidligere i år. Nå er de i omløp igjen.

Lav pris gjør at de frykter tablettene vil spre seg rundt om i landet.

- Når vi først har funnet ut at Xanax-kopier selges i Trondheim, er det nærliggende å tro at de også fås kjøpt andre steder i Norge.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer