Advarer mot terrortrussel

- Opp til 200 al Qaida-terroriseter i Storbritannia, sier Londons tidligere politisjef.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I et innlegg i News of the World søndag maler Sir John Stevens terrortrusselen med bred pensel og kullsvart maling.

Innlegget er en sterk oppfordring til regjeringen om å presse gjennom sin kontroversielle terrorlov så fort som mulig, til tross for motstanden fra opposisjonen og menneskerettighetsgrupper.

«Det virker for meg som om den sterkeste motstanden mot loven kommer fra folk som ikke har forstått den brutale virkeligheten i den verden vi lever i, og den virkelig skremmende terrorismen vi står overfor», skriver Stevens.

Han sier små nettverk av militante, som har fått opplæring av Osama bin Laden, er spredt rundt om i britiske byer, og at de har «ynglet og spredt betennelsen».

Stevens gikk av som Londons politisjef i januar. Han forteller at han har lest etterretningsrapporter om alle utenlandske terrormistenkte, som nå holdes i fengsel uten rettslig kjennelse, og sier at de absolutt må holdes innelåst.

Menneskerettighetsgrupper har kritisert terrorloven fordi den etter deres mening undergraver viktige prinsipper for rettssikkerhet.

(NTB)

FRYKTER TERRORANGREP: Sir John Stevens oppfordrer den britiske regjeringen å presse gjennom den kontroversielle terrorloven.