TikTok:

Advarer mot TikTok-trend

Oppfordrer folk til å kontakte drapsmenn.

FENGSELSFUGL: Brukere på TikTok legger ut videoer av at de kontakter innsatte i amerikanske fengsel. Foto: Reuters / NTB Scanpix
FENGSELSFUGL: Brukere på TikTok legger ut videoer av at de kontakter innsatte i amerikanske fengsel. Foto: Reuters / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

De fleste har kanskje fått med seg appen TikTok nå. Videodelingsappen er fylt med alt fra dansevideoer, sketsjer og sminkevideoer til mer obskure ting som folk som vil lære deg hvordan du kan bli en heks.

Nå har appen igjen fått oppmerksomhet - denne gangen for en ny trend flere har hengt seg på.

Hashtagen #WriteaPrisoner har i skrivende stund i underkant av 86 millioner visninger. Den nye trenden går rett og slett ut på å lage videoer av at man skriver brev til folk som sitter i fengsel.

En TikTok-bruker forteller i en video at hun fant en hun ønsket å kontakte, som hun syntes var søt, men at hun etter å ha googlet han fant ut at han satt inne på livstid for å ha drept hele familien sin.

En annen bruker skriver, ifølge The Independent, at hun skriver med en 19 år gammel innsatt som har blitt dømt til livstid for å ha drap, ran, kidnapping og for å ha mishandlet et lik.

Over et bilde av 19-åringen i videoen hennes, skriver hun «Han drepte noen, men han er søt».

Oppfordrer TikTok-brukere til å ta kontakt

Flere TikTok-brukere bruker sangen til Britney Spears, «Criminal» i videoene sine der de viser fram brevene som har blitt sendt mellom dem og den eller de innsatte de har som brevvenner.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer