Advarer mot TikTok-trend:

Advarer mot TikTok-trend

Brannvesenet i Storbritannia har totalt reddet over hundre ungdommer som satt seg fast i huskestativ. Nå ber de folk tenke seg om.

TIKTOK: Brannvesenet advarer etter at de har sett seg nødt til å rykke ut over 100 ganger som følge av en TikTok-trend. Reporter: Bjørge Dahle Johansen. Video: TikTok Vis mer
Publisert

Mange ungdommer strekker seg langt for at folk skal se videoene de legger ut på nett. Noen ganger kanskje litt for langt.

De siste par åra har det vært svært populært for å legge ut videoer av at man klarer å komme seg ned i en huske beregnet for småbarn.

Det eneste problemet er at mange da også setter seg fast.

De siste to åra har det britiske brannvesenet måttet redde 105 ungdommer fra ulike huskestativ rundt om i landet, skriver brannvesenet i London i en pressemelding.

- Brannfolkene våre rykker ut til mange ulike krevende hendelser, og vi dømmer ingen for de underlige situasjonene noen befinner seg i, skriver brannsjef Jane Philpott i pressemeldinga.

- Men i sin jakt på kjendisstatus på TikTok har folk tilkalt våre mannskaper og potensielt fått dem flyttet fra mer seriøse hendelser, og det er ikke noe vi har lyst til å se, skriver Philpott.

Et søk på TikTok viser at britiske nødetater ikke er de eneste som hjelper pinlig berørte ungdommer med å komme seg løs fra huskestativ. Trenden har tatt av i en rekke andre land også.

KLIPP KLIPP: Noen ganger kan man få ungdommene løs uten å ødelegge huska. Andre ganger er det ikke like enkelt. Foto: Brannvesenet i Hampshire og Isle of Wright
KLIPP KLIPP: Noen ganger kan man få ungdommene løs uten å ødelegge huska. Andre ganger er det ikke like enkelt. Foto: Brannvesenet i Hampshire og Isle of Wright Vis mer

- Vi ber om folk vennligst kan tenke seg om to ganger før de deltar i disse utfordringene. Tenk på skadene du kan påføre deg selv, skadene på huskene som vi må skjære fra hverandre og mest av alt at du binder opp ressurser som det kan være behov for ved en ekte nødhendelse, skriver Philpott.

- Det kan være en morsom historie for vennene dine, men å kaste bort nødetatenes tid er alvorlig, avslutter brannsjefen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer