Peloton og ulykker

Advarer mot tredemølle etter skrekkvideo

En rekke alvorlige ulykker med barn.

ADVARER: Amerikanske forbrukermyndigheter deler denne videoen til skrekk og advarsel. Video: Twitter/CPSC Vis mer
Publisert

Det amerikanske forbrukertilsynet (CPSC) ber nå eiere av Peloton tredemøller om å slutte å bruke dem, dersom de har barn eller dyr hjemme. Det går fram av en advarsel utstedt lørdag.

- CPSC mener Peloton Tread+ utgjør en alvorlig risiko for at barn pådrar seg skrubb- og bruddskader, eller dør, skriver de i advarselen.

Dødsfall

Forbrukertilsynet opplyser at de hittil er informert om 39 ulykker hvor den populære tredemølla Peloton Tread+ er involvert. I en av ulykkene døde barnet.

I en typisk Peloton-ulykke blir barnet fanget av rullebåndet og dratt under maskinens bakre valse. CPSC har lagt ved en video [i toppen av artikkelen] som viser en slik ulykke, til skrekk og advarsel for foreldre.

De peker også på at en av de rapporterte ulykkene skjedde mens en voksen bruke tredemølla. Derfor holder det ikke bare å låse maskinen når den ikke er i bruk - rommet der den står, bør også låses, skriver forbrukermyndigheten.

POPULÆR: Tread+ er svært populær under pandemien, blant annet på grunn av interaktive egenskaper. Foto: Peloton
POPULÆR: Tread+ er svært populær under pandemien, blant annet på grunn av interaktive egenskaper. Foto: Peloton Vis mer

Ikke enig

Peloton bekreftet selv barnedødsfallet i forrige måned, og uttalte at barn bør holde seg unna maskinene. Selskapet synes CPSC tar for altfor hardt i, og kaller advarselen «upresis og villedende», ifølge BBC News.

- Maskinen er trygg å bruke for medlemmer hjemme, og leveres med sikkerhetsinstruksjoner og advarsler for å garantere at den blir brukt på en sikker måte. Som med alt motorisert utstyr kan Tread+ utgjøre en fare dersom advarslene og sikkerhetsinstruksjonene ikke blir fulgt, skriver Peloton i en pressemelding.

Raste på børsen

De ber videre eiere om ikke å la barn under 16 år bruke tredemølla, i tillegg til å holde mindre barn, dyr og gjenstander unna Tread+ til enhver tid.

Selskapet understreker at de ble sjokkert da de ble orientert om barnedødsfallet mars, og at de selv varslet CPSC innen en dag var gått.

Pelotons ergometersykler og tredemøller har eksplodert i popularitet i løpet av pandemien; mange søker hjemmetreningsmuligheter nå som treningsstudioer er stengt, og Peloton-maskinene kan kobles til interaktive treningsøkter på nettet.

Selskapets aksjer stupte ved åpning av børsene i dag, etter at nyheten om CPSCs advarsel ble kjent, ifølge Yahoo! Finance.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer