Advarer mot useriøse homopater

OSLO/BODØ: Norske Homeopaters Landsforbund (NHL) advarer pasienter mot useriøse personer som kaller seg homøopat uten å ha utdanning. Advarselen kommer etter at en homøopat fra Nordland er dømt til å betale 220 000 kroner i erstatning til en av sine pasienter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

- I forbundet har vi satt en standard og stiller krav til utdanning for å kunne bli medlem. Men vi har ikke kontroll med alle. Folk som kaller seg homøopater, kan ha jobbet som snekker i går. Vi har 400 medlemmer, men minst like mange jobber uorganisert som homøopat, sier leder Arve Haugan i NHL.

Salten herredsrett mener det er homøopatens skyld at en 21-årig pasient med store hudproblemer kom for sent til vanlig legebehandling, melder P4.

Pasienten hadde utviklet store problemer med kviser over hele kroppen, noe som senere har gitt alvorlige hudskader.

Ifølge NRK er dommen i Salten herredsrett historisk, fordi dette er første gang en homøopat er dømt for feilbehandling.

- Vi skal sette oss grundig inn i dommen, og bruke den som grunnlag for å informere våre medlemmer. Det er viktig at homøopaten samarbeider med pasientens primærlege, sier Haugan.

Lederen i Norske Homeopaters Landsforbund mener det er et problem at mange pasienter som går til homøopat ikke informerer sin primærlege om at de får parallell behandling.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer