LO-topper i Oslo:

Advarer mot Venstre

MDGs Venstre-flørt før byrådsforhandlingene i Oslo utløser skarpe advarsler fra de mektige LO-forbundene Fagforbundet og Fellesforbundet.

HVEM SKAL MED? Byrådskammeratene Raymond Johansen (Ap), Lan Marie Berg (MDG) og Inga Marte Thorkildsen (SV) trenger støtte i bystyret for å sikre flertall. Etter fire år med samarbeidsavtale med Rødt, har MDG invitert Venstre til samtaler. Foto: NTB scanpix
HVEM SKAL MED? Byrådskammeratene Raymond Johansen (Ap), Lan Marie Berg (MDG) og Inga Marte Thorkildsen (SV) trenger støtte i bystyret for å sikre flertall. Etter fire år med samarbeidsavtale med Rødt, har MDG invitert Venstre til samtaler. Foto: NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det vekker oppsikt at MDG har invitert Venstre til samtaler før byrådspartiene Ap, MDG og SV starter sine forhandlinger fredag denne uka.

Byrådet har de siste fire åra hatt en samarbeidsavtale med Rødt, og vil også i neste periode trenge minst tre stemmer for å sikre seg flertall i bystyret.

Rødt og Venstre har begge fire mandater i det nyvalgte bystyret, og det rødgrønne byrådet har derfor mulighet til å danne flertall med begge alternativene.

– Prematurt

– Venstre har vist fagforeningsfiendtlige holdninger på nasjonalt plan. Det er klart vi er skeptiske til å dra de inn i et samarbeid med byrådet. I hvert fall uten klare signaler om at de har tenkt å endre framtoning, sier Vidar Evje som er første nestleder i Fagforbundet i Oslo til Dagbladet.

Han stiller spørsmål ved om MDG virkelig mener alvor med å sette seg ned med Venstre:

– Det virker veldig prematurt å dra inn Venstre allerede før byrådsforhandlingene har startet. Jeg har en mistanke om at dette handler om posisjonering før forhandlingene med Ap og SV, mer enn at det er snakk om et brennende ønske om å få Venstre inn i et byråd, sier Evje.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer