Advarer mot verdenskrig

En iskald vinter i Nord-Korea tar livet av mange av de svakeste i befolkningen. Høy temperatur er det bare på tordentalene som kommer fra regimet i hovedstaden Pyongyang.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

«En ny Korea-krig vil til slutt føre til en 3. verdenskrig,» heter det blant annet i en advarsel Nord-Korea har sendt ut for å advare mot en amerikansk militæraksjon mot landet.

Etter at Nord-Korea i går trakk seg fra Ikkespredningsavtalen om atomvåpen, har reaksjonene vært sterke fra mange land.

Bekymring

I går snakket president George W. Bush med Kinas statsminister Jiang Zemin om saken på telefon. De var enige om at Nord-Koreas beslutning om å trekke seg fra atomavtalen er til bekymring for hele verdenssamfunnet.

Både Russland, Tyskland, Frankrike, Storbritannia, Norge, Sverige, Japan, Kina, Australia, Filippinene og Sør-Korea ga i går uttrykk for samme det samme. Britene mente at FNs sikkerhetsråd nå må diskutere saken.

Katastrofe

USA forlanger at Nord-Korea stanser alle forsøk på å utvikle atomvåpen.

Nord-Korea på sin side hevder at de ikke planlegger å produsere atomvåpen, og at atomreaktorene i landet utelukkende skal brukes til å produsere elektrisitet. Stopp i leveransene av fyringsolje fra USA er en katastrofe for det energifattige landet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer