Russlands invasjon av Ukraina:

Advarer: - Nødt til å reagere

Et øyeblikk etter at Vladimir Putin åpnet for å følge deler av Kinas fredsplan, kom han med en atom-advarsel. Nå inviterer Ukraina Kina til dialog.

FREDSPLAN: Russlands president Vladimir Putin diskuterte tirsdag Kinas fredsplan for Ukraina med president Xi Jinping. Foto: Sputnik / AP / NTB
FREDSPLAN: Russlands president Vladimir Putin diskuterte tirsdag Kinas fredsplan for Ukraina med president Xi Jinping. Foto: Sputnik / AP / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Russlands president Vladimir Putin mener at Kinas foreslåtte fredsplan kan danne grunnlag for en løsning på krigen i Ukraina.

Det fortalte Putin under en felles pressekonferanse med Kinas president Xi Jinping i Moskva tirsdag ettermiddag.

I 7,5 timer over to dager hadde Xi og Putin både formelle og uformelle samtaler om alt fra eksport av traktorer til krigen i Ukraina.

Da møtene var over, signerte de to statslederne en rekke mindre avtaler på vegne av sine land før de avholdt en felles pressekonferanse.

Langer ut mot Kyiv

Helt mot slutten av sin uttalelse, tok Putin opp Kinas foreslåtte fredsplan:

- Vi synes at mange punkter i den kinesiske fredsplanen samsvarer med Russlands syn, og vi mener at mange av punktene også kan samsvare med Vestens og Kyivs syn, sa Putin.

Deretter la han «skylda» over på Vesten og Ukraina for ikke at fredsplanen har kommet noen vei.

- Men vi ser ikke at de er klare for det, la Putin til.

Deretter benyttet Putin anledningen til å lange ut mot Vesten, i dette tilfellet Storbritannia, for å belegge sin påstand.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer