Corona-opptøyer i Kina

Advarer nordmenn i Shanghai

- Hold dere unna.

AMPERT: Innbyggere i Shanghai konfronterer helsepersonell i dag. Foto: Reuters/NTB
AMPERT: Innbyggere i Shanghai konfronterer helsepersonell i dag. Foto: Reuters/NTB Vis mer
Publisert

Det norske konsulatet i Shanghai har på grunn av blant annet de omfattende anti-covidtiltak-demonstrasjonene den siste tida sendt ut en beskjed til nordmenn i storbyen. Budskapet er å være varsomme og ta forholdsregler dersom situasjonen skulle eskalere.

«Norske borgere oppfordres til å utvise forsiktighet, ta nødvendige forholdsregler og generelt holde seg unna store folkemengder, samt følge råd fra lokale myndigheter», skriver den norske utenriksstasjonen.

Strenge og langvarige nedstengninger, hvor det blant annet har vært forbudt å forlate hjemmet, har forekommet hyppig den siste tida, som følge av Kinas null-covid-politikk.

«For å være forberedt på en situasjon hvor man kan bli innestengt i eget hjem i forbindelse med nedstengninger, vil vi anbefale alle å ha et lite lager av mat, vann, medisiner og andre nødvendighetsartikler hjemme», skriver konsulatet.

De oppfordrer norske borgere til å følge rådene og tiltakene fra lokale og sentrale kinesiske myndigheter, og minner om at de eksisterende reiserestriksjonene gjør det utfordrende å reise hjem til Norge og komme tilbake til Kina.

Konsulatet oppfordrer videre Shanghai-bosatte nordmenn til å registrere seg på nettsida reiseregistrering.no, slik at utenriksstasjonen kan nå dem hvis det blir nødvendig.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer