Advarer nordmenn mot smitte fra Storbritannia

- Ikke ta med kjøtt og ost hjem.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Mattilsynet advarer reisende nordmenn til og fra Storbritannia om den store smittefaren, etter et munn- og klovsykeutbrudd i landet.

- Folk som er i Storbritannia eller som har tenkt seg dit, må ikke besøke norske husdyrmiljøer før de har vasket og skiftet klær og sko. De må heller ikke ha med seg animalske produkter som kjøtt og ost, advarer fungerende direktør Brynjulf Melhuus ved hygieneavdelingen i Mattilsynet til NTB.Kuer Fredag bekreftet myndighetene i Storbritannia at det har vært et utbrudd av den svært smittsomme munn-og klovsykdommen på en gård i nærheten av Guildford, sørvest for London. Alle dyrene på gården blir avlivet. Ifølge BBC er det i hovedsak kuer på gården.

Melhuus ønsker ikke å kommentere ytterligere hvor stor sjansen er for at sykdommen kan spre seg til Norge.

- Vi må først få en oversikt over blant annet importen av levende dyr og animalske produkter til Norge, som er svært liten. Foreløpig er ikke denne situasjonen alvorlig for oss, sier Melhuus.

Turisme Han peker på turismen i vår tid som en ekstra utfordring når det bryter ut smittsomme sykdommer som munn-og klovsykdom.

- Det er viktig at reisende tenker seg nøye om når de nå reiser til eller fra Storbritannia. Munn-og klovsykdom er en av de mest smittsomme sykdommene vi har i dag mellom dyr.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer