Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Advarer nordmenn som vil trimme bort julematen

- Vi skriver under på hva som helst, sier Forbrukerrådet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Mange treningssenter kjører i januar kampanjer på innemelding og treningsabonnement. Forbrukerrådet sier at nordmenn nesten skriver under på hva som helst, og anbefaler folk å sjekke vilkårene i kontraktene.

- Vi får oftest spørsmål på bindingstid og oppsigelsestid. Unge folk er ofte i livssituasjon - med jobb, studier eller kjærlighet som tar dem i en annen del av landet - og så ender de opp med å måtte sponse treningssenteret hjemme i lang tid etterpå, sier kommunikasjonsrådgiver Ann Hege Skogly til Dagbladet.

- Unge er dårligst Forbrukerrådet sier at bare seks at ti sjekker vilkårene i kontraktene sine. Og at det er verst blant de mellom 18 og 30 år.

-  Vi ser at unge mennesker er dårligst til å lese vilkårene. Og det kan de tape sure penger på, sier Skogly.

De kommer derfor med følgende tips til deg som skal tegne abonnement: Sjekk totalsummen, bindingstida, oppsigelsestid og hvis du skal si opp - gjør det skriftlig.

- Vi får ofte beskjed om at det er uenighet om at folk har sagt opp eller ikke. Vi anbefaler derfor å si opp skriftlig, for eksempel via e-post, sier Skogly til Dagbladet.

Fryse abonnementet Hun sier det også er viktig å sjekke om du kan fryse abonnementet hvis du blir syk.

- Få med deg totalprisen: Noen ganger må du betale et innmeldingsgebyr, sjekk om det er bindingstid, og om du kan fryse avtalen hvis du for eksempel blir syk, eller du er for ivrig og pådrar deg en idrettsskade, opplyser Skogly i Forbukerrådets retningslinjer.