Advarer norske kvinner som besøker Dubai

Norske kvinner advares mot å tro at Dubai er moderne og internasjonal når det kommer til straffelovgivning i forbindelse med seksuelle overgrep.

IKKE UVANLIG: Det skal ikke være uvanlig at utenlandske kvinner som anmelder voldtekter til politiet i Dubai, selv blir straffeforfulgt for å ha hatt sex utenfor ekteskapet.
IKKE UVANLIG: Det skal ikke være uvanlig at utenlandske kvinner som anmelder voldtekter til politiet i Dubai, selv blir straffeforfulgt for å ha hatt sex utenfor ekteskapet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Hege Aamo har hatt ledende jobber i hotellbransjen i Dubai i snart 15 år. Hun har lest i norske nettaviser om den norske kvinnen Marte Deborah Dalelv (24) som anmeldte en voldtekt, men som selv ble straffeforfulgt og dømt til hele 16 måneder i fengsel for å ha hatt sex utenfor ekteskapet.

I dag forteller den unge kvinnen til VG at hun ble rådet av alle til å si at hun hadde sex med en mann frivillig, og at hun da ville få en bot i stedet for å måtte møte i retten. Slik gikk det ikke etter at hun valgte å anmelde saken til politiet.

- Ikke uvanlig Hege Aamo sier at det ikke er uvanlig at kvinner som anmelder menn for voldtekt, selv blir straffeforfulgt av de lokale politimyndighetene.

- Her er det gjerne slik at lokale menn har sine kontakter i politiet. Derfor blir menn i slike situasjoner sjelden straffeforfulgt. Norske kvinner, som blir utsatt for seksuelle overgrep her, bør søke juridisk rådgivning før de anmelder slike hendelser til politiet, sier Hege Aamo.

Lover og regler i De forente arabiske emirater er på flere områder veldig forskjellige for norske lover. Selv om Dubai oppleves som en åpen by, er moderne og internasjonal, har den lover som kan være kompliserte og fremmede for nordmenn. - Innesperret og voldtatt For noen år siden jobbet Hege Aamo sammen med to damer fra Filippinene. De skulle bli kjørt hjem i bilen til noen lokale menn om kvelden. Istedet ble de kjørt til et helt annet sted. Der skal de ha blitt holdt innesperret og voldtatt i flere dager. Etter hvert klarte de å rømme over en høy mur.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer