Advarer norske taggeturister

- Dere vil få samme behandling, advarer dansk politi. I dag ble seks norske gutter dømt til 20-50 dagers fengsel for omfattende tagging. De må også erstatte skader for over 375.000 kroner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Den strenge dommen blir stående som en advarsel til alle de norske ungdommene som hver sommer tar turen med danskebåten for å spre signaturen sin til danske tog og murvegger.

- Nordmenn som planlegger å komme hit for å tagge, skal la være. Denne dommen viser hva som skjer, fastslår visekriminalkommisær Kai Hermann ved Glostrup politistasjon til Dagbladet.no.

De to 17-åringene blir utvist snarest. Politiet ønsker også å kvitte seg de andre taggerne.

- Vi ønsker å overføre de resterende fire til Norge slik at de kan sone der, sier Hermann som synes fengselsstraffen er streng nok.

- Det er ikke i vår interesse at de får lengst mulig straff. Poenget er å vise at det de har gjort får konsekvenser.

Skylder 375.000 kroner

Retten i Taastrup dømte alle seks til ubetinget fengsel. De to yngste fikk 20 dager, men slipper å sone fordi de har sittet 14 dager i varetekt. To andre fikk 40 dagers såkalt hefte - en mildere form for fengsel.

De eldste guttene på 19 og 20 år fikk 50 dagers ubetinget fengsel. Straffen var såpass streng fordi de også ble dømt for å ha tagget to andre steder i Danmark. For dette må de erstatte ytterligere 78.000 danske kroner.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer