Angrepet på Kongressen

Advarer: Økt fare for terrorisme

Amerikanske myndigheter advarer om økt fare for terrorisme etter angrepet mot Kongressen 6. januar og innsettelsen av Joe Biden som president 20. januar.

ANGREP: Trump-tilhengere angrep Kongressen 6. januar for å få omgjort valgresultatet. Foto: AP Photo/Jose Luis Magana, File
ANGREP: Trump-tilhengere angrep Kongressen 6. januar for å få omgjort valgresultatet. Foto: AP Photo/Jose Luis Magana, File Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

NEW YORK (Dagbladet): Departementet for innenlands sikkerhet kom onsdag med en ny vurdering av trusselbildet i USA. Der advarer de om at det kan komme nye angrep fra voldelige ekstremister som er motivert etter at Biden er blitt landets president og etter angrepet på Kongressen tidligere i januar.

Departementet beskriver ikke konkrete trusler med sier at det er et «forhøyet trusselbilde over hele USA». De mener også at dette vil vedvare i flere uker, melder AP.

Ulike voldelige hendelser

Advarselen indikerer også at amerikanske sikkerhetsmyndigheter ser en sammenheng mellom ulike voldelige hendelser det siste året knyttet til anti-myndighetsholdninger - både i forbindelse med coronarestriksjoner, presidentvalget og politibrutalitet.

Dokumentet trekker også fram rasistisk motivert kriminalitet, som masseskytingen mot latinamerikanere i El Paso i Texas i 2019 samt trusselen fra utenlandske terrorgrupper.

- Informasjon indikerer at noen ideologisk motiverte, voldelige ekstremister, som protesterer mot myndighetenes autoritet og overgangen til en ny president, i tillegg til andre klagemål som fyres av falske narrativer, fortsatt kan bli brukt til å mobilisere og oppfordre til mer vold, heter det i bulletinen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer