Coronaviruset kan knele Nav

Advarer om at Nav kan knele

Det har vært en eksplosjon i henvendelser til Nav de siste dagene. Nye støtteordninger er vedtatt i dag. Nå advarer arbeidsministeren mot en situasjon der systemet kan knele.

KRISEPAKKE: Arbeids- og sosialminister Torbjørn Røe Isaksen (H) om den økonomiske krisepakken som ble lagt fram i dag. Video: Per Ervland / Dagbladet TV Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Stortinget vedtok i dag nye ordninger som skal sikre inntekt til de som nå blir permittert eller på annet vis opplever at inntektene har forduftet som følge av corona-krisen.

Alle de politiske partiene har stilt seg bak ordningene, men etter det Dagbladet erfarer har regjeringspartiene under forhandlingene vært opptatt av at en ikke kan vedta mer enn det som systemet klarer å følge opp.

Et allerede hardt presset Nav må nå håndtere et enormt antall henvendelser fra sykmeldte og permitterte. I tillegg er det også i Nav mange som er i syke, i karantene eller må være hjemme på grunn av coronaviruset.

På grunn av tekniske feil har det ikke vært mulig å registrere dagpenger på Navs hjemmesider. De har også hatt problemer med bruk av bank-ID.

Feilretting pågår, men Arbeids- og sosialminister Torbjørn Røe Isaksen advarer om at publikum må være forberedt på at tilbudet på noen områder vil være dårligere enn normalt.

– Kan ikke gjøre alt

– Det aller viktigste nå er at vi forsikrer folk om at den grunnleggende tryggheten, den skal være på plass. Så har jeg også vært veldig klar på at hvis forsøker å gjøre absolutt alt samtidig, så vil ikke Nav klare å håndtere det, sier Røe Isaksen til Dagbladet på Stortinget i dag.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer