Frykter feriesmitte:

Advarer om dem som forblir hjemme

Helsemyndighetene frykter at påskeferien kan føre til en ny smitteøkning. Helsedirektør Bjørn Guldvog er mest bekymret for dem som ikke drar på hytta, men forblir hjemme.

FERIE: Etter pressekonferansen fredag ettermiddag, fortalte Helsedirektør Bjørn Guldvog at påskeferien kan føre til økt smittespredning. Video: Anton Lier / Reporter: Frode Andresen / Dagbladet TV Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Norge har opplevd sine verste smitteuker kort tid etter høstferien, vinterferien og juleferien. Nå frykter helsemyndighetene at historien skal gjenta seg etter påskeferien. Og helsedirektør Bjørn Guldvog er mest bekymret for dem som forblir hjemme.

Guldvog sier til Dagbladet at hvordan ferien påvirker smittespredningen kan slå begge veier. På den ene siden kan ferien føre til at mange drar ut av byene, og at færre møtes på møtepunktene der. Men på den andre siden kan ferier føre til at dem som forblir hjemme får færre steder å bevege seg.

- Det er naturligvis slik at det ikke er tilfeldig hvem som reiser på hytta i ferien. Derfor kan det være slik at en del av de områdene som er hardest rammet likevel vil kunne ha et større problem gjennom påsken fordi det er færre alternative steder å bevege seg, som for eksempel i skoler, barnehager og på arbeidsplasser, sier Guldvog.

Dem som blir hjemme

Helsedirektøren understreker at smittespredningen avhenger av i hvilken grad folk etterlever smittevernreglene og påskerådene. Dersom folk gjør det, så vil færre møtes, det vil bli mindre kontakt og smitten vil kunne gå ned.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer