<strong>BRØYTER:</strong> Brøytebiler kjører skytteltrafikk for å brøyte veiene på Østlandet. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
BRØYTER: Brøytebiler kjører skytteltrafikk for å brøyte veiene på Østlandet. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer

Advarer om glatte veier på Østlandet

Etter flere utforkjøringer på E6 i Oppland advarer Innlandet politidistrikt om vanskelige kjøreforhold i distriktet.

Publisert

Torsdag ettermiddag advarer Innlandet politidistrikt om glatte veier i distriktet etter flere utforkjøringer på E6 omkring Ringebu i Oppland.

- Torsdag ettermiddag har vi fått mange henvendelser om utfordrende kjøreforhold særlig på E6 ved Mjøsbrua og opp mot Lillehammer.

- Det er sendt ut brøytebiler som kjører i skytteltrafikk for å brøyte veiene. Det har snødd tett, og det rekker derfor å legge seg en del snø på veiene før brøytebilene kommer tilbake, sier trafikkoperatør i Vegtrafikksentralen, Trude Lindstad, til Dagbladet.

SNØMÅKING: Slik måker du best! Video: Berit B. Njarga. Klipp: Ingebjørg Iversen / Dinside Vis mer

Advarer

Hun ber folk om å tilpasse seg forholdene.

- Hovedsakelig gjelder dette Vest-Oppland, deler av Hedmark og Ringsaker. I disse områdene har vi fått inn en del henvendelser i løpet av ettermiddagen.

Lindstad forteller også at det er fine kjøreforhold på hovedveinettet inn mot Oslo.

SNØKAOS: Støre mengder nedbør og lave temparatur har resultert i gult farevarsel fra Meterologisk Institutt. Reporter: Elias Kr. Zahl-Pettersen Vis mer

Flere ulykker

Allerede torsdag morgen advarte Innlandet politidistrikt for første gang om glatte veier. Dette skjedde etter flere meldinger om viltpåkjørsler.

I 12-tida ble en bilfører kjørt til sykehus etter å ha vært involvert i et sammenstøt med en semitrailer, ifølge politiet.

Like før klokka 16 kjørte en trailer av veien på riksvei 15 vest for Otta sentrum. Politiet har ikke registrert personskade i forbindelse med ulykken.

I samme tidsperiode kjørte en lastebil i grøfta på E6 sør for Ringebu. Politiet har ikke registrert personskade i forbindelse med ulykken.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer