Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Været

Advarer om glatte veier

OBS-varsel: Underkjølt regn og glatte veier

GLATT: Meteorologisk institutt advarer om underkjølt regn i dag. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
GLATT: Meteorologisk institutt advarer om underkjølt regn i dag. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Meteorologisk institutt har i dag sendt ut OBS-varsel om underkjølt regn og yr for Oppland, Hedmark, Vest-Agder, Aust-Agder, Telemark, Vestfold, Østfold, Oslo og Akershus og Buskerud.

Glatte veier
Politiet i Telemark har allerede meldt om glatte veier og bilulykker på Twitter.

I Porsgrunn har en lastebil sklidd og kjørt delvis ut av veien, og tre biler har sklidd i hverandre, skriver politiet på Twitter.

Viking melder om kaotiske forhold i hele Vestfold.

– Det er biler i grøfta i hele Vestfold, og vesentlig mer i dag enn vanlig på grunn av det underkjølte regnet, sier Anne Catherine Archer fra bilberging Vestfold til Sandefjords blad.

Nedbør
- Det kommer inn en del nedbør på Sørlandet, Telemark, og videre mot Vestfold. Også vil det komme mer inn mot Østfold, Oslo og Akershus, sier vakthavende meteorolog Eldbjørg Moxnes.

Det er ganske glatt rundt omkring, og det kommer nok til å fortsette noen timer. Moxnes forteller at nedbøren vil roe seg ned, men kommer sikkert til å fortsette utover ettermiddagen.

IKKE HAVNE I GRØFTA: Her er kjørelærerens metoder to for å holde svingen på vinterføre. Video: NTB Scanpix Vis mer

Forholdsregler
- Vi må ta forholdsregler når vi ferdes ute. Når man får underkjølt regn fryser det på alt det treffer. Da hjelper det ikke om det er strødd på veien, fordi regnet fryser over det. Man må være forsiktig når man går ute eller kjører bil, sier Moxnes.

PERFEKT: Her er kjørelærerens tre beste tips til hvordan du får en perfekt bakkestart på glatt føre. Nå slipper å ta lange omveier i fykt for å bli stående fast. Video: NTB Scanpix Vis mer

Det er i dag nedbøren passerer, så i morgen blir det oppholdsvær.

- Det kan godt hende det fortsatt er litt glatt i morgen tidlig, siden det er frost om natten. Men det skal bli bedre i løpet av morgendagen, sier hun.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media