Ukrainsk guvernør:

Advarer om mulig massivt angrep

Guvernøren i den sentrale Tsjerkasy-regionen i Ukraina, Ihor Taburets, advarer om et mulig massivt russisk angrep lørdag. 17 bombefly har allerede vært i lufta i dag, ifølge myndigheter.

ANGREP MOT INFRASTRUKTUR: Tidligere lørdag kom det meldinger om russiske missilangrep mot infrastrukturen i Kyiv. Foto: Efrem Lukatsky / AP
ANGREP MOT INFRASTRUKTUR: Tidligere lørdag kom det meldinger om russiske missilangrep mot infrastrukturen i Kyiv. Foto: Efrem Lukatsky / AP Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Taburets ber innbyggere være beredt og søke ly ved bombealarmer.

Like før sa guvernøren i den sørlige Mykolajiv-regionen, Vitaly Kim, at 17 Typolev-bombefly hadde tatt av fra russiske flybaser, ifølge Reuters.

I morgentimene kom også meldinger om russiske angrep mot infrastrukturen i Kyiv – de første siden nyttårsaften.

SKYTES PÅ: Kampene som raser i byene Soledar og Bakhmut i Øst-Ukraina og beskrives som de blodigste så langt i krigen. Reporter: Marte Nyløkken Helseth / Dagbladet TV. Vis mer

- Det har vært missilangrep mot kritisk infrastruktur, og vi undersøker omfanget, skrev regjeringsrådgiver Kyrylo Tymosjenko på Telegram.

Ifølge ordfører Vitalij Klitsjko har det vært minst tre eksplosjoner i den østlige bydelen Dniprovskij, og ifølge guvernør Oleksij Kuleba har minst 18 private hus blitt ødelagt i hele fylket.

Han sier at ingen er drept, men tak og vinduer er blitt knust.

Det har også vært nedslag i Kharkiv lørdag. Her skal både infrastruktur og industrianlegg være rammet.

Det er ukjent om menneskeliv har gått tapt.

Siden oktober har Russland gjennomført flere storstilte angrep mot den ukrainske infrastrukturen, som energinettet. Det har ført til strømbrudd og manglende tilgang på oppvarming og vann for millioner av innbyggere.

Det forrige store russiske angrepet ble gjennomført 5. desember.

Saken oppdateres.

Krigen i Ukraina

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer