Advarer om narkosalg på Snapchat

Nettpatruljen i Øst politidistrikt stengte 14 kontoer som drev med narkosalg forrige uke. Politiet ønsker tips fra publikum, slik at de kan stenge enda flere.

EMOJIS: Salgsgruppene bruker ofte symboler, såkalte emojis, i brukernavnet for å indikere at de er tilgjengelige og for å vise hva slags stoff de har inne. Foto: Politiet
EMOJIS: Salgsgruppene bruker ofte symboler, såkalte emojis, i brukernavnet for å indikere at de er tilgjengelige og for å vise hva slags stoff de har inne. Foto: Politiet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Tirsdag ettermiddag advarer Øst politidistrikt om at den populære appen Snapchat brukes av mange for å selge narkotika. Kundene er ofte ungdommer, og det er få selgere som bryr seg om hvor gammel kjøperen er, ifølge politiet.

- I forrige uke fikk Nettpatruljen konkret informasjon om flere Snapchat-grupper som solgte narkotika til ungdom i Follo. Etter en ukes arbeid, er nå 14 av disse lokale gruppene stengt på Snapchat, skriver politiet på Facebook.

Mange advarsler

Jostein Dammyr, politioverbetjent ved Nettpatruljen, medgir at dette ikke er et nytt fenomen, men påpeker at Nettpatruljen til Øst politidistrikt bare har holdt på siden mai.

Snapchat har over 2, 5 millioner brukere i Norge, ifølge Ipsos. Å dele bilder og videoer ble fort populært her til lands, og rundt 70 prosent av brukerne er innom tjenesten daglig. At unge bruker Snapchat til narkohandel er et problem som politiet har advart om tidligere.

For eksempel da Nettpatruljen i Sør-Vest advarte om «falsk LSD» kjøpt på Snapchat i januar i år. Også NRK Finnmark har omtalt problemet i fjor sommer. Da skrev statskanalen at selgerne på Snapchat hadde «konkurranser, gode tilbud og skrytebilder av tilbakemeldinger fra fornøyde kunder».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer