Advarer om økt ledighet - før de nye arbeidsplassene kommer

Statsminister Erna Solberg advarer mot økt arbeidsledighet før framtidas arbeidsplasser er på plass. Det kan ta tid.

NYE ARBEIDSPLASSER: Statsminister Erna Solberg og finansminister Siv Jensen varlser en krevende tid med ledighet om omstilling i næringslivet. De mener de er på rett kurs med vekstfremmende skattekutt, bedre infrastrukturer og satsing på kunnskap og forskning. I dag oppsummerer statsministeren vårsesjonen på en pressekonferanse. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
NYE ARBEIDSPLASSER: Statsminister Erna Solberg og finansminister Siv Jensen varlser en krevende tid med ledighet om omstilling i næringslivet. De mener de er på rett kurs med vekstfremmende skattekutt, bedre infrastrukturer og satsing på kunnskap og forskning. I dag oppsummerer statsministeren vårsesjonen på en pressekonferanse. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I et stort fellesintervju med Dagbladet i går snakket Solberg og Jensen om striden om Syria-flyktningene. Men de var mest opptatt av å vise fram resultatene etter to år med Høyre/Frp-regjering. De er enige om at omstillingen fra oljealderen til et framtidsrettet, konkurransedyktig næringsliv er den største oppgaven framover.

- Det overordnede kommer til å være omstillingsevnen og konkurransekraften vår. Folk må ta inn over seg hvor vanskelig og langsiktig det er å bygge opp nye, konkurransedyktige arbeidsplasser. Selv om vi har kuttet i formuesskatten, har vi fortsatt en særnorsk skatt. Prognoser fra Statistisk Sentralbyrå viser økt vekst i investeringer framover. Men det kompenserer ikke for fallet i oljeinvesteringene, sier statsministeren til Dagbladet.

- Arbeidsplasser må skapes! Finansminister Siv Jensen minner om at Norges viktigste handelspartner, EU, fortsatt sliter.

- Det er ikke akkurat full fart i våre konkurransemarkeder.  Vi er litt avhengig av økt vekst der ute også. Og hadde det bare vært et midlertidig setback i vår økonomi, hadde det vært enklere å møte med virkemidler. Men vi vet at oljesektoren skal blir mindre. Da betyr det at arbeidskraft skal derfra over til andre næringer.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.