Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Advarer om pinsekaos: - Skjerp dere

Politiet advarer etter trafikkaos rundt flere badesteder i Oslo-området.

VARMT: Det har vært trangt om plassen på Kadettangen i Bærum denne helga. Her fra første pinsedag. Foto: NTB Scanpix.
VARMT: Det har vært trangt om plassen på Kadettangen i Bærum denne helga. Her fra første pinsedag. Foto: NTB Scanpix. Vis mer

Har du bilder og video fra trafikkaoset? Tips Dagbladet på 2400@db.no.

Politiet melder mandag ettermiddag om totalt kaos på flere populære badestrender og utfartssteder både i Oslo og Bærum som følge av det fine sommerværet.

- Det meldes nå om totalt kaos flere steder. Biler er parkert helt feil. Nødetatene kommer IKKE fram, og dette kan gå utover folk sin sikkerhet ved ulykkeshendelser, skriver politiet.

Operasjonsleder Tore Solberg forteller til Dagbladet at området Kadettangen i Bærum skiller seg ut.

- Brannvesenet har vært på stedet og meldte inn til oss at hvis det skjer en ulykke så kommer ikke nødetatene fram, sier Solberg.

- Skjerp dere

Han forteller at de nå er på vei til stedet for å vurdere tauing og bøtelegging av aktuelle biler. Han oppfordrer alle som vet de har parkert ulovlig om å flytte bilen sin.

- Skjerp dere og flytt bilen. Det kan gå utover deres egen sikkerhet, sier han.

30 bøter søndag

Ifølge operasjonslederen har det gjennom helga vært stappfullt med biler på en rekke andre badestrender også, blant annet Huk.

Også søndag meldte politiet om vanskelige kjøreforhold på Bygdøy ved Huk og Bygdøy Sjøbad som følge av at det stod mange biler feilparkert.

- Dette gjelder spesielt på småveiene, og patruljen har skrevet ut over 30 parkeringsbøter, meldte de på Twitter.

NORGESVIDEO: Søskenparet la nylig ut en video fra en reise de gjorde i fjor sommer. Aldri hadde de trodd at så mange skulle se den. Video: Mathias Haughom Vis mer

Operasjonsleder Solberg har en teori om at de mange bilene skyldes at folk tar mindre kollektivtransport enn tidligere som følge av coronasituasjonen.

Slagsmål på Sørenga

Tidligere mandag måtte politiet også rykke ut til Sørenga i Oslo etter melding om et slagsmål på stedet.

- Mulig en person er kastet i vannet, skrev politiet på Twitter.

Operasjonsleder Solberg sier at de nå har kontroll på situasjonen.

Både mandag og gjennom hele helga har det vært folksomt på populære badesteder over hele landet som følge av det fine sommerværet.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!