Wagner-sjef

Advarer om Russisk revolusjon

Wagner-sjefen kritiserer nok en gang den russiske krigføringen i Ukraina og mener det vil få store konsekvenser dersom ikke Moskva eskalerer krigsinnsatsen.

HYLLER: Jevenij Prigozin hyller den Ukrainske hæren i nytt intervju. Foto: Reuters / NTB
HYLLER: Jevenij Prigozin hyller den Ukrainske hæren i nytt intervju. Foto: Reuters / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

En ny «revolusjon» kan ryste Russland dersom den stammende krigsinnsatsen i Ukraina fortsetter, advarer Wagner-sjefen Jevgenij Prigozjin om.

I et intervju med den prorussiske militærbloggeren Konstantin Dolgov vurderte Wagner-sjefen Moskvas militære beredskap, skriver CNN.

Prigozjin mener Moskva er uforberedt dersom styrker som støtter Kyiv tar seg inn på russisk territorium. Samtidig hyllet han evnene til den Ukrainske hæren og sier Moskva må eskalere krigsinnsatsen sin dersom de ønsker å unngå en lang og kostbar konflikt.

- Kan ikke unngå det

I intervjuet med Dolgov oppfordrer han Putin til å erklære en ny krigslov og en ny «bølge av mobilisering».

Dersom de russiske tapene fortsetter, mener han det vil skape store splittelser som til slutt kan ende i en revolusjon, liknende den i 1917.

Wagner-sjefen mener soldatene først vil reise seg, deretter deres kjære og de som har mistet slektninger.

- Vi kan ikke unngå det, hevder han.

Samtidig benytter Prigozjin anledningen til å hedre det ukrainske forsvaret.

USA mener ukrainerne står bak droneangrepet mot Kreml. Det skriver New York Times. Video: Telegram. Reporter: Håvard T-L Knutsen. Vis mer

- Sterkeste i verden

- Jeg tror Ukrainere i dag er en av de sterkeste hærene i verden, skal han ha sagt, ifølge avisa.

Wagner-sjefen trakk blant annet fram egenskaper ved den ukrainske hæren som at de er godt organiserte, godt trent og har en god etterretning.

De siste dagene har byer i den russiske grenseregionen Belgorod blitt rammet av droneangrep. På spørsmål om angrepen svarer Prigozjin at russiske forsvarsstyrker «absolutt ikke» er i stand til å motstå dem på noen som helst måte.

Prigozjin, som tidligere har blitt omtalt som «Putins kokk», har blitt et kjent ansikt siden fullskalainvasjonen i Ukraina. Den siste tiden har han derimot gått stadig lengre i sin kritikk av den russiske forsvarsledelsen.

I en video skrek han bokstavelig talt etter mer ammunisjon, og kalte forsvarsminister Sergej Sjojgu og forsvarssjef Valerij Gerasimov for «avskum».

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer