GLATT: Veitrafikksentralen melder om glatte veier i Midt-Norge. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
GLATT: Veitrafikksentralen melder om glatte veier i Midt-Norge. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpixVis mer

Advarer om speilblanke veier: - Kjør forsiktig

Veitrafikksentralen og politiet melder om speilglatte veier flere steder i landet. I Trøndelag er to vogntog kjørt av E6, mens personbiler har sklidd av veien i både Møre og Romsdal og Rogaland.

Politiet i Trøndelag melder i morgentimene om to vogntog som har kjørt av E6 – ett ved Snøan og ett ved Støren – med 100 meters avstand. På E14 mellom Hegra og Stjørdal er veien «speilblank» ifølge en innringer.

- Kjør forsiktig, sier politiet.

Ulykken i Møre og Romsdal ble meldt på Twitter litt før klokka 6. Politiet opplyser at en bil har kjørt av veien og truffet en lyktestolpe i lav fart ved Torvmyrane i Hovdebygda.

AUTOFIL #1: Charter-Svein og Amy Black Ndiaye kjører seg BOM fast ute på et jorde. Svein og Amy får utdelt kjetting, strips, spade og andre hjelpemidler, men hva er det som egentlig funker? Ekspert Rune Nesheim fra Dinside Motor hjelper til og kommer med tips i en stadig mer håpløs situasjon. Regi, foto, klipp: Endre Vellene Foto, drone: Thomas ... Vis mer

- Fører hevder seg uskadd. Det er svært glatt på stedet, skriver politiet.

Også her har politiet fått flere meldinger om glatt veibane i distriktet.

- Vi ber alle ta hensyn og avpasse farten etter forholdene, lyder oppfordringen.

Vegtrafikksentralen forsikrer at de gjør det de kan.

- Våre dyktige entreprenører i Trøndelag og Møre og Romsdal har mannskapene ute for å gjøre fremkommeligheten bedre, skriver de på Twitter.

Sør-Vest politidistrikt melder også om glatte veier, etter at en bil kjørte ut av veien på Haugstadvegen i Hå kommune rundt klokka 6.20. Det var føreren av bilen som meldte inn til politiet.

- Det skal være glatt på stedet, skriver politiet på Twitter.

GLATTA: Politiet i Kansas rykket ut etter meldinger om flere utforkjørsler grunnet glatte veier. En bil mister fullstendig kontroll, og braser rett inn i uttrykningsbilen. Video: Overland Park Police Department via Storyful. Vis mer