Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Advarer om sterk vind i påskefjellet: - Reis så tidlig som mulig

OBS-varsel for elleve fylker.

NEDBØR OG STERK VIND:  Bildet viser E134 ved Grønnliheia, over fjellet i Sør-Norge. Meteorologisk institutt har i dag sendt ut OBS-varsel og advarer om vanskelige kjøreforhold på vei ned fra påskefjellet i Sør-Norge. Foto: Statens vegvesen
NEDBØR OG STERK VIND: Bildet viser E134 ved Grønnliheia, over fjellet i Sør-Norge. Meteorologisk institutt har i dag sendt ut OBS-varsel og advarer om vanskelige kjøreforhold på vei ned fra påskefjellet i Sør-Norge. Foto: Statens vegvesen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Meteorologisk institutt har sendt ut OBS-varsel for elleve fylker i Sør-Norge og advarer mot vanskelige kjøreforhold for folk som skal hjem fra påskefjellet.

- Det blir gradvis mer nedbør i løpet av dagen og mest vind i ettermiddag og i kveld. For dem som skal ned fra påskefjellet, er det lurt å reise tidlig på dagen, sier vakthavende meteorolog Nina Larsgård i Meteorologisk institutt til Dagbladet.

«Reis så tidlig som mulig», er også oppfordringen fra Statens vegvesen.

- Det er forventet at været blir verre, med opp til liten storm i fjellet enkelte steder. De som er igjen bør komme seg av gårde, sier trafikkoperatør ved Vegtrafikksentralen Pål Sundt Fredriksen til Dagbladet.

Stengte veier Meteorologene advarer mot vanskelige kjøreforhold på fjellovergangene i hele Sør-Norge, fra Sør-Trøndelag, nedover Vestlandet og til Agder-fylkene. Disse fylkene er det sendt ut OBS-varsel for:

• Vest-Agder, Aust-Agder, Telemark, Buskerud, Oppland og Hedmark.
• Rogaland og Hordaland.
• Sogn og Fjordane, Møre og Romsdal og Sør-Trøndelag.

KOLONNEKJØRING: På riksvei 7 over Hardangervidda er det kolonnekjøring. Her ved Skulevika. Foto: Statens vegvesen
KOLONNEKJØRING: På riksvei 7 over Hardangervidda er det kolonnekjøring. Her ved Skulevika. Foto: Statens vegvesen Vis mer

- Det er mye vind i hele landet. Vi har et lavtrykk med kraftig vind som har passert Sør-Norge og gått ut over havet i Nord-Norge, og gir mye vind der. Et nytt lavtrykk har gått over England og gir nå mye vind i Sør-Norge, sier Larsgård.

På Hardangervidda er det allerede kolonnekjøring på grunn av uvær.

- Dette gjelder for alle kjøretøy. Her er det også lagt inn et forbehold om at veien kan bli helt stengt på kort varslet hvis været tilsier det. Det er ikke veldig bra vær her, sier trafikkoperatør Sundt Fredriksen.

- Trafikken ser grei ut nå Som i går er også riksvei 13 over Vikafjellet stengt. Her vil det bli foretatt en ny vurdering klokka 10. Fylkesvei 27 over Venabygdsfjell vil være stengt i hele dag.

Ellers er det meste av påskefjellet åpent, forteller trafikkoperatøren.

Vinden vil bli verre utover dagen. Nå, i nitiden mandag morgen, ser det greit ut for trafikkflyten.

- Trafikken ser grei ut akkurat nå, det er ikke så mange som har startet ennå, sier Fredriksen som har følgende oppfordring til trafikantene:

- Kjør forsiktig, vis hensyn og hold deg oppdatert på værmeldingene på de fjellovergangene du eventuelt skal krysse.

Les også: Bilekspert med beskjed til norske menn på vei hjem fra påskefjellet: - La kona di få kjøre som hun vil.

Fv. 37 Raulandsfjellet: Mye vind kan gi vanskelige kjøreforhold på vei ned fra fjellet i dag. Foto: Statens vegvesen
Fv. 37 Raulandsfjellet: Mye vind kan gi vanskelige kjøreforhold på vei ned fra fjellet i dag. Foto: Statens vegvesen Vis mer
Hele Norges coronakart