Advarer om sterk vind i påskefjellet: - Reis så tidlig som mulig

OBS-varsel for elleve fylker.

NEDBØR OG STERK VIND:  Bildet viser E134 ved Grønnliheia, over fjellet i Sør-Norge. Meteorologisk institutt har i dag sendt ut OBS-varsel og advarer om vanskelige kjøreforhold på vei ned fra påskefjellet i Sør-Norge. Foto: Statens vegvesen
NEDBØR OG STERK VIND: Bildet viser E134 ved Grønnliheia, over fjellet i Sør-Norge. Meteorologisk institutt har i dag sendt ut OBS-varsel og advarer om vanskelige kjøreforhold på vei ned fra påskefjellet i Sør-Norge. Foto: Statens vegvesen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Meteorologisk institutt har sendt ut OBS-varsel for elleve fylker i Sør-Norge og advarer mot vanskelige kjøreforhold for folk som skal hjem fra påskefjellet.

- Det blir gradvis mer nedbør i løpet av dagen og mest vind i ettermiddag og i kveld. For dem som skal ned fra påskefjellet, er det lurt å reise tidlig på dagen, sier vakthavende meteorolog Nina Larsgård i Meteorologisk institutt til Dagbladet.

«Reis så tidlig som mulig», er også oppfordringen fra Statens vegvesen.

- Det er forventet at været blir verre, med opp til liten storm i fjellet enkelte steder. De som er igjen bør komme seg av gårde, sier trafikkoperatør ved Vegtrafikksentralen Pål Sundt Fredriksen til Dagbladet.

Stengte veier Meteorologene advarer mot vanskelige kjøreforhold på fjellovergangene i hele Sør-Norge, fra Sør-Trøndelag, nedover Vestlandet og til Agder-fylkene. Disse fylkene er det sendt ut OBS-varsel for:

• Vest-Agder, Aust-Agder, Telemark, Buskerud, Oppland og Hedmark.• Rogaland og Hordaland.• Sogn og Fjordane, Møre og Romsdal og Sør-Trøndelag.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer