Advarer om sultkatastrofe i Sør-Sudan

Det vil bryte ut en sultkatastrofe i Sør-Sudan i løpet av de neste ukene dersom det ikke kommer store mengder nødhjelp til området.

DESPERATE: Flyktninger karrer til seg maismel etter en matutdeling i en flyktningeleir i Juba. Men det er de færreste som får tilgang til mat. Foto: AFP / NTB scanpix
DESPERATE: Flyktninger karrer til seg maismel etter en matutdeling i en flyktningeleir i Juba. Men det er de færreste som får tilgang til mat. Foto: AFP / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Det advarer flere nødhjelpsorganisasjoner om torsdag.

- Dersom konflikten i Sør-Sudan fortsetter og det ikke lar seg gjøre å få inn hjelp, vil vi trolig i august se en sultkatastrofe i enkelte områder, sier Storbritannias Disasters Emergency Committee (DEC).

FN har kun rundt 40 prosent av midlene verdensorganisasjonen har bedt om, og det mangler over en milliard dollar.

For et halvt år siden ble verdens yngste nasjon igjen kastet ut i blodig konflikt. En maktkamp mellom president Salva Kiir og hans tidligere visepresident Riek Machar, har ført til tusenvis av drepte og nesten halvannen million fordrevne.

(NTB)


Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer