Listhaug raser:

- Advarer på det sterkeste

Få timer før valglokalene stenger, kommer Frp-leder Sylvi Listhaug med en siste advarsel til personer som planlegger å stemme på venstresida.

LANGER UT: Frp-leder Sylvi Listhaug mener det vil få alvorlige konsekvenser dersom Rødt, SV og MDG kommer til makta. Foto: Marit Hommedal / NTB
LANGER UT: Frp-leder Sylvi Listhaug mener det vil få alvorlige konsekvenser dersom Rødt, SV og MDG kommer til makta. Foto: Marit Hommedal / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Jeg vil advare alle på sterkeste å stemme på de venstreradikale sosialistene eller noen av dem som gir dem makt, sier Frp-leder Sylvi Listhaug til Dagbladet.

- Gjennom hele denne valgkampen har vi bedt om en garanti fra Ap og Sp om å ikke samarbeide med dem. Men det har ikke kommet. Det viser at de kommer til å legge ut en rød løper slik at disse partiene kan få avgjørende makt.

Støres drøm

Om Ap, Senterpartiet og SV lykkes i å få flertall sammen på Stortinget, tyder mye på at Norges neste regjering blir en rødgrønn trepartiregjering. Senterpartiet ønsker imidlertid ikke SV med på laget, og ønsker en ren Ap-Sp-regjering.

Situasjonen blir derimot mer uforutsigbar hvis den rødgrønne trioen blir avhengig av et fjerde og kanskje til og med et femte parti for å ha flertall på Stortinget, som MDG eller Rødt.

På Dagbladets siste måling, publisert torsdag i forrige uke, får Ap-leder Jonas Gahr Støres drømmeregjering 83 mandater - to unna flertall. De vil dermed bli avhengig av å ha enten MDG eller Rødt i ryggen for å få støtte for budsjettene.

- Alvorlige konsekvenser

Listhaug mener Rødt, SV og MDGs skatte- og avgiftsøkninger, økninger i bistandsbudsjettet, samt milliarder til «symbolske klimatiltak og å legge ned oljenæringen», gjør at regnskapet ikke henger sammen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer