Israel slipper flygeblader over Gaza

Advarer palestinerne: - Redd dere selv!

Frykter massive opptøyer på 70-årsdagen for staten Israel og åpningen av USAs ambassade i Jerusalem.

FLYGEBLAD: En innbygger på Gaza holder flygebladet IDF har sluppet over det palestinske området, der de oppfordrer innbyggerne til å forholde seg rolige i dag. Foto: Mohammed Salem / Reuters / NTB Scanpix
FLYGEBLAD: En innbygger på Gaza holder flygebladet IDF har sluppet over det palestinske området, der de oppfordrer innbyggerne til å forholde seg rolige i dag. Foto: Mohammed Salem / Reuters / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Spenningen er stor i Israel og de palestinske områdene. I dag faller nemlig en rekke kritiske begivenheter sammen:

  • 14. mai er årsdagen for proklamasjonen av staten Israel, og i år er det 70-årsjubileum. Palestinerne kaller på sin side dagen etter for «nakba» - katastrofen - til minne om da hundretusener av arabere ble fordrevet fra sine hjem, og det har tradisjonelt vært opptøyer på datoen.
  • USA har valgt dagen i dag til å åpne sin kontroversielt flyttede ambassade i Jerusalem. President Donald Trumps datter Ivanka og hennes mann Jared Kushner kom i går til byen for å overvære seremonien.
  • I morgen starter også den muslimske fastemåneden ramadan.

Spent på grensen

De siste dagene og ukene har israelske styrker på grensen til Gazastripen jevnlig avfyrt skudd mot demonstrerende palestinere. Hæren (IDF), som forventer vold i forbindelse med dagen i dag, har droppet flygeblader over området med følgende beskjed:

«Hold dere unna sikkerhetsgjerdet, fra terroroppviglere og de voldelige opprørerne! Redd dere selv og prioriter å bygge framtida deres!» lyder den klare beskjeden til stripas nær 2 millioner innbyggere, ifølge Jerusalem Post.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer