Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Fotball-VM 2018

ADVARER: Pletnyova vil ikke at russiske innbyggere skal ha sex med utenlandske fotballfans

Mener det kan føre til flere alenemødre.

ADVARES: Pletnyova vil ikke at russiske innbyggere skal ha sex med utenlandske under fotball-VM. Her er en rekke kvinner i tradisjonell russisk bekledning i forkant av en trening på stadionet Spartak Zelenogorsk. Foto: NTB Scanpix
ADVARES: Pletnyova vil ikke at russiske innbyggere skal ha sex med utenlandske under fotball-VM. Her er en rekke kvinner i tradisjonell russisk bekledning i forkant av en trening på stadionet Spartak Zelenogorsk. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Torsdag 14. juni sparker Russland i gang fotball-VM 2018 med åpningskamp mot Saudi-Arabia i Moskva.

Det har ikke manglet på kontroverser i forkant av årets begivenhet. Den engelske artisten Robbie Williams fikk gjennomgå da det ble kjent at han skulle åpne VM, og løshundene som streifer rundt i russiske gater har blitt avlivet ved hjelp av gift.

Advarer mot sex

Nå er det et politisk utspill fra en av Russlands politikere, Tamara Pletnyova, som vekker oppsikt. Hun advarer nemlig russiske innbyggere mot å ha sex med den utenlandske fotballfansen som kommer tilreisende.

Ifølge Independent skal hun ha sagt til Govorit Moskva radio at denne typen oppførsel kan føre til flere aleneforeldre i Russland.

- Det kommer til å være kvinner som møter menn, og de kan komme til å få barn. Kanskje gifter de seg, og kanskje gjør de det ikke. Barna vil lide, akkurat slik de led under OL i 1980, sier hun til radiokanalen.

Pletnyova nevner ikke at det er mulig å bruke kondomer under samleie. Hun avviser også anklager om at kommentaren er nasjonalistisk motivert.

Artikkelen fortsetter under bildeserien.

Klar for fotball-VM? Vi har samlet noen av VM-historiens største øyeblikk! ⚽

Et innlegg delt av Dagbladet (@dagbladet)

Sex-nekt for spillerne

Fotballspillerne selv er heller ikke ukjent med advarsler mot sex. I noen tilfeller nektes faktisk spillerne sex under store mesterskap som fotball-VM. Under VM i Brasil 2014 ble for eksempel spillere hos Russland, Mexico, Chile og Bosnia nektet seksuell omgang mens mesterskapet pågikk.

Nigeria fikk kun ha sex om de allerede var gift, mens Brasil kunne få holde på som de ønsket, bare de holdt seg unna de akrobatiske øvelsene for å unngå muskelskader.

Spilleren Samir Nasri fortalte i 2016 om reglene de opererte med mens han spilte for Manchester under Pep Guardiola sin ledelse.

Spillerne fikk nemlig sex-nekt etter midnatt, uansett om de hadde fri eller ikke dagen etter. Guardiola skal ha sagt at dette var noe av hemmeligheten bak suksessen til Lionel Messi og Robert Lewandowski.

- Sex måtte skje før midnatt. Det spiller ingen rolle om vi har fri, sa Nasri den gangen.

Raser mot norsk VM-bok

Også i mai gikk russiske myndigheter ut i sterke ordlag da den norske Helsingforskomiteen utga en internasjonal håndbok, ment som hjelp for journalister som skal dekke fotball-VM 2018.

Informasjonsheftet er et samarbeidsprosjekt mellom en rekke organisasjoner, og skal rette søkelyset mot brudd på menneskerettigheter i Russland, i forbindelse med fotballfesten. Det ble tatt dårlig imot av myndighetene i vertslandet.

- Vi har bitt oss merke i den. Siden håndboka er laget for å hjelpe sportsjournalister i forberedelsene til fotball-VM var initiativet i teorien positivt, men det viste seg å være et totalt antirussisk dokument, skriver kommunikasjonsdirektør i russisk UD, Maria Zakharova, på Twitter.

Fotball-VM skal ha kostet Russland rundt 100 milliarder kroner, melder Moscow Times. Det er forventet omtrent en million besøkende til Russland under VM, og totalt er det solgt to millioner billetter til arrangementet.

Se hele programmet for fotball-VM her!

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media