Advarer regjeringen: - Sjanseløse

Mener potensiell avtale kan ødelegge for både regnskogen og norske bønder. Støtter opp om klimamålene, svarer regjeringen.

AMAZONAS BRENNER: Økt import av regnskogbiff kan bidra til avskoging og ødeleggelse av regnskogen, mener Bondelaget og Framtiden i våre hender. Foto: Espen Røst
AMAZONAS BRENNER: Økt import av regnskogbiff kan bidra til avskoging og ødeleggelse av regnskogen, mener Bondelaget og Framtiden i våre hender. Foto: Espen Røst Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

I en nylig rapport gikk FN ut og sa at vi må spise mindre kjøtt for å nå målet om å begrense den globale oppvarmingen til 1,5 grader, og at kjøttet som vi spiser må være produsert på en bærekraftig måte.

Bondelaget og Framtiden i våre hender mener derimot regjeringen bidrar til det stikk motsatte når de åpner for å øke kjøttimporten fra de såkalte Mercosur-landene: Brasil, Paraguay, Uruguay og Argentina.

Derfor går de nå sammen og advarer regjeringen mot å øke importen av kjøtt og andre landbruksprodukter fra disse landene.

- Kjøttforbruket i Norge må halveres. Men for at kjøttkutt i Norge skal få en reell effekt, må både produksjon og forbruket ned. Kjøttet vi spiser må være produsert på mest mulig bærekraftig måte. Å øke importen av søramerikansk regnskogbiff, bidrar til det stikk motsatte, sier Anja Bakken Riise i Framtiden i våre hender.

- Økt press

Før det første mener de to organisasjonene at økt import av regnskogbiff vil gjøre det vanskeligere for norske bønder.

Norge er som en del av EFTA i forhandlinger med Mercosur-landene, om en ny handelsavtale.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer