Advarer Siv - kritiserer Carl

Formannen i Oslo Frp, Einar Lonstad, kommer med advarsler til Siv Jensen og kritikk av Carl I. Hagen om maktkampen i Oslo-partiet. Hagen føler han er i ferd med å bli frosset ut av sitt eget lokallag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Motsetningene mellom ledelsen i Oslo Frp og partitoppene Carl I. Hagen og Siv Jensen hardner til.

Kravet om eksklusjon av finanspolitikeren Henning Holstad viser at oppvasken i Oslo Frp etter nominasjonsstriden og det dårlige valget er i full gang. I pressen har det vært spekulert i at striden også kan få konsekvenser for partiets nestleder, Siv Jensen, som i dag har Oslo-partiets sistemandat på Stortinget.

Lagt merke til

På spørsmål om Siv Jensens tillit, svarer Lonstad:

- Siv Jensen kan ha lagt seg ut med flertallet i Oslo-partiet. Som leder av nominasjonskomiteen i Oslo-partiet innstilte hun på meg som byrådslederkandidat og førstemann på lista til kommunevalget, samtidig som hun offentlig sa at hun personlig foretrakk Svenn Kristiansen. Det ble lagt merke til av mange, sier Lonstad.

- Hvis Lonstad med dette tenker på min stilling i forhold til neste valg, så regner jeg med at man vurderer den jobben jeg gjør i dag som stortingsrepresentant, sier Siv Jensen.

Kritiserer Hagen

Lonstad støtter et utspill fra stortingsrepresentant Per Sandberg som vil at maktkampen i Oslo-partiet blir tatt opp på partiets landsstyremøte 23. og 24. oktober.

- Da kan jeg få anledning til å fortelle de andre fylkeslagene hva som som foregått i Oslo, sier Lonstad.

Lonstad kommer også med kritikk av Carl I. Hagen som også åpent støtter Svenn Kristiansen i Oslo-partiet:

- Det har vært misnøye med at Carl I. Hagen underveis i prosessen har gått ut og klart sagt hvem han mener er best. Mange har reagert på det. Jeg respekterer Carl I. Hagen, men jeg ville aldri gått ut slik han har gjort, sier Lonstad.

Carl I. Hagen sier til Dagbladet at han foreløpig ikke ser noen foranledning til at situasjonen i Oslo-partiet bør være egen sak på landsstyremøtet.

- Dagsavisen skrev sist fredag at du «fryses ut» av Oslo-partiet?

- Det er en beskrivelse jeg har sans for.

- Kan du leve med en slik situasjon?

- Jeg kan leve med den fordi jeg har mitt arbeidsområde i Stortinget og som partiformann på landsbasis, sier Han.